Gemeente ondersteunt Avonturenhuis Scoutinglandgoed

woensdag 18 maart 2020 16:52

Blik op Zeewolde- Het college van burgemeester en wethouders heeft besloten het toekomstige Avonturenhuis op het Scoutingland financieel te ondersteunen. De totale kosten voor het Avonturenhuis worden begroot op  2.640.000.– euro inclusief inventaris, waarvoor op dit moment voor  2.037.450,00 aan dekking is gerealiseerd. Voor het grootste nog resterende gedeelte hebben is een  aanvraag ingediend voor een Europese LEADER-subsidie van 6. 500.000,00 en is positief beoordeeld. Een dergelijke subsidie wordt alleen verleend als lokale overheden hier een bijdrage aan willen leveren.

De gemeente Zeewolde is één van de gemeenten die hebben aangegeven LEADER te willen ondersteunen voor de ontwikkeling van toerisme en ‘het platteland’. Volgens het college voldoet het huis daar ruimschoots aan en vindt dat het Scoutinglandgoed in algemene zin al vanaf haar start bij aan de gemeenschap in Zeewolde. Het Avonturenhuis wordt beschouwd als een grote publiekstrekker, zoals bedoeld in de recreatienota ‘Ontspannend Zeewolde’. De cofinanciering van de gemeente Zeewolde bedraagt 125.0000.– euro.

Het Avonturenhuis is een verblijfsaccommodatie voor zowel kinderen met als zonder beperking en maakt het mogelijk dat alle kinderen avonturen kunnen beleven en overnachten in de natuur. Ook kinderen die niet de mogelijkheid hebben om op het terrein in tenten te komen kamperen. Zo krijgen kinderen met en zonder beperking samen de mogelijkheid om avonturen te beleven.

Het nationaal Scoutinglandgoed aan het Nulderpad is sinds de opening in 2015 bezig om een ultieme plek te maken waar met name jeugd en jongeren op avontuur in de natuur kunnen gaan. Daarvoor is in het verleden een plan gemaakt waarin is aangegeven hoe deze plek eruit zou moeten zien en welke faciliteiten daarvoor nodig zijn. In goede samenwerking met uw gemeente, provincie Flevoland, Staatsbosbeheer, Rijkswaterstaat en het waterschap Zuiderzeeland is een schitterend terrein ontstaan met nieuwe vijverpartijen, openplekken en bosschages. Scouting heeft ruim C 2.000.000,00 geïnvesteerd in de aanleg van het terrein en voorzieningen als elektra, glasvezel, riolering, drink- en grijswater waardoor kamperen en evenementen op een goede, veilige en facilitaire wijze plaats kunnen vinden. Uw gemeente deelde (publicitair) mee in de beleving van (internationale) evenementen zoals Roverway, Nawaka en Scout-ln en de kampeerders uit verschillende landen.