Geen nieuwjaarsduik, wel Dikke DrieS

dinsdag 10 november 2020 10:44

Blik op Zeewolde-  Onder normale omstandigheden zou 2021 beginnen met de jaarlijkse Rotary Nieuwjaarsduik Zeewolde. In tijden van corona doet de plaatselijke Rotaryclub het net even anders en heeft een mooi alternatief bedacht om toch geld op te halen voor  lokale goede doelen: de zogenoemde ‘Dikke DrieS’-actie. De jaarlijkse Nieuwjaarsloterij gaat wél door.

Bedrijven kunnen hun medewerkers, klanten, relaties en vrienden verrassen met een ‘Dikke DrieS’: een lekkernij voor de komende feestdagen, gemaakt van speculaas, spijs, stol en noten en dat in combinatie met een lot. In een aantal stollen wordt een extra verrassing gestopt in de vorm van een Gouden Ticket voor een zeer speciale prijs. Als elk jaar is er verder de Nieuwjaarsloterij. Loten kosten € 2,- per stuk. De trekking van de winnende loten en de bekendmaking van de winnaars van de Gouden Tickets worden bekendgemaakt tijdens een uitzending van de Lokale Omroep Zeewolde.

Met de opbrengst van de ‘Dikke DrieS’-actie en de Nieuwjaarsloterij worden drie lokale goede doelen ondersteund: Voedselbank De Kostmand, (de kerstpakkettenactie van) de IDPZ en Grenzeloos Bewegen Zeewolde. Door de coronacrisis kan het gebeuren dat je van de ene op de andere dag je inkomen kwijtraakt. Er kan dan een beroep worden gedaan op diverse regelingen en instanties, waaronder Voedselbank De Kostmand. Schaamte, trots en onzekerheid zijn vaak redenen om niet aan te kloppen. Voedselbank

De Kostmand is er echter voor alle inwoners van Zeewolde. Een feestelijk versierde tafel met Kerst lijkt misschien vanzelfsprekend, maar is dat voor veel mensen niet meer. Dan is het fijn te zien dat er iemand naar je omkijkt. Dat gebeurt in Zeewolde door middel van de kerstpakkettenactie van het Interkerkelijk Diaconaal Platform Zeewolde (IDPZ). Grenzeloos Bewegen Zeewolde richt zich op iedereen die geen of moeilijk toegang heeft tot sport en bewegen. Door een chronische ziekte, lichamelijke of verstandelijke beperking, maar ook als er iets anders is dat iemand weerhoudt mee te draaien in het reguliere aanbod.

Bedrijven kunnen op diverse manieren meedoen met de sponsoractie van Rotaryclub Zeewolde. Zo kan een hoofdondersteuningspakket (minimale bestelgrootte vijf keer ‘Dikke DrieS’ à € 12,50) worden besteld, maar ook een ondersteuningspakket van € 300,- (met naamsvermelding op Facebookpagina van Rotaryclub Zeewolde, de sponsorpagina in Zeewolde Actueel en tijdens de uitzending van de Lokale Omroep Zeewolde), een ondersteuningspakket van € 150,- (met naamsvermelding op de Facebookpagina van Rotaryclub Zeewolde en de sponsorpagina in Zeewolde Actueel) en een ondersteuningspakket in natura ten behoeve van de loterij.

Particulieren kunnen tijdens de lotenverkoop uiteraard ook een enkele ‘Dikke DrieS’ reserveren (meer exemplaren is eveneens mogelijk). Bestellingen kunnen worden gedaan via rotary@zeewoldenieuwjaarsloterij.nl. Meer info ook op de Facebookpagina van Rotaryclub Zeewolde.