Geboortetas met alles over brandveiligheid

donderdag 29 november 2018 21:29

Blik op Zeewolde- Burgemeester Gorter  bracht op 28 november aan bezoek aan de familie Besseling. Hij overhandigde een geboortetas met inhoud over brandveiligheid aan de kersverse ouders van Jesse.  De familie deed deze maand in Zeewolde als een van de eersten aangifte van de geboorte van hun jongste zoon. De brandweer was aanwezig bij dit feestelijke moment. De uitreiking van het tasje vond nog plaats in het licht van de Brandpreventieweken, die in oktober werden gehouden.

Tijdens de  brandpreventieweken werd extra aandacht gegeven aan de voorlichting over brandveiligheid aan kersverse ouders. Voor hen is het belangrijk om stil te staan bij de veiligheid van hun kind(eren) en dus bij de brandveiligheid thuis. De informatie die zij van de brandweer en gemeente ontvangen, kan helpen om de brandveiligheid thuis te vergroten. Voorbereid zijn helpt.

Bij brand geldt: goed voorbereiden, loont de moeite! Enkele tips om de brandveiligheid thuis te vergroten:
1. Maak afspraken over een vluchtplan met daarin een vaste plek voor de huissleutel, wie de kinderen onder zijn hoede neemt en het vrijhouden van de vluchtroute van obstakels.
2. Onderzoek heeft uitgewezen dat als je gaat slapen, je de binnendeuren moet sluiten. Zo kunnen vuur en rook langer in één ruimte blijven en heb je meer kans om veilig te vluchten en te worden gered.
3. Rookmelders werken écht. Als je slaapt, werkt jouw neus niet, maar jouw oren wel. Als je werkende en hoorbare rookmelders hebt hangen, kun je bij brand tijdig worden gewaarschuwd.

Met een relatief kleine inspanning kun je jouw omgeving brandveiliger maken. Op brandweer.nl/rozewolk staat meer informatie.
Brandweer Flevoland helpt burgers brandwijzer te worden, aangezien brandveiligheid ieders verantwoordelijkheid is. Heb je een vraag aan Brandweer Flevoland? Neem dan contact op via de mail: risicobeheersing@brandweerflevoland.nl