Gabriella’s garageverkoop voor Stichting Vluchtelingenkinderen

vrijdag 12 juli 2019 09:00

Blik op Zeewolde- Twee keer per week, op woensdag- en zaterdagmiddag, houdt Gabriëlla van Dijk garageverkoop. De opbrengst gaat naar de Stichting Vluchtelingenkinderen. Inmiddels heb ik zo’n 20 garagesales gehouden. Eerst kwamen de spullen via familie en vrienden, maar al snel hoorden mensen wat ik doe en kreeg ik vrachten vol spullen binnen. Ik krijg veel hulp, in alle vormen. De prijzen liggen ver onder het gemiddelde voor tweedehands artikelen. Zo is de doorloop groot, en vinden veel spullen een nieuw onderkomen. Dat mensen hier voor een paar euro met volle tassen de deur uit gaan, was snel bekend; er kwamen steeds meer mensen.’

Veel geld genereren voor een goed doel is maar voor weinig mensen weggelegd, maar samen kunnen we veel bereiken. Ik hoop dat dit ooit kan uitgroeien tot een officiële stichting, maar voor nu is dit een geweldig alternatief.’ Iedere woensdag- en zaterdagmiddag is de garagesale open en kunnen ook spullen gebracht worden. Alles wat je kunt bedenken, behalve meubels en witgoed, dit neemt simpelweg te veel plaats in. De garage is te vinden aan de Hermelijnhof 25.

Gabriëlla vertelt over het ontstaan van de garagesale:  Ik werkte als beveiliger op AZC Zeewolde, een leerzame tijd. Ik leerde dat vriendelijk zijn en je best doen altijd gewaardeerd wordt, ongeacht afkomst, leeftijd en religie van mensen. Ze zijn zo dankbaar. Ik wilde meer doen, zeker voor de kinderen, maar vanuit mijn functie kon ik dat niet.  Hoe mensen ook denken over vluchtelingen, kinderen mogen nooit de dupe zijn. Toen het AZC ging sluiten en ik dus mijn baan verloor, zocht ik naar een manier om die wens invulling te geven.

‘Toen ik kennis maakte met een kringloopwinkel die is ontstaan vanuit een wens om vluchtelingkinderen bij te staan, viel alles op zijn plaats. Deze ‘Stichting Vluchtelingkinderen’ heeft in de afgelopen vijftien jaar al honderden vluchtelingkinderen geholpen met bijvoorbeeld opleiding en gezinshereniging. Zij hébben de tools, maar ze hebben altijd geld nodig. Na een gesprek met hen, ontstond een concreet plan. Ik belde met mijn idee, spullen inzamelen en verkopen ten behoeve het goede doel met de Belastingdienst en KvK en ik kon aan de slag.’

Er is een Facebookpagina: ‘Garagesale Hermelijnhof’.

Dit artikel is een iets bewerkte versie van het stuk dat op 3 juli verscheen in de huis aan huis maandkrant Blik op Zeewolde.