Frontaal aangereden door een wiel

donderdag 7 februari 2019 11:48

Blik op Zeewolde- Vanochtend gaf politieman Geert Wind een overzicht van de gebeurtenissen van de afgelopen twee weken waar zijn mensen bij betrokken waren. * Twee automobilisten, één uit Kampen een ander uit Harderwijk, kregen de schrik van hun leven toen, op de Gooiseweg, een wiel losraakte van een tegemoetkomende vrachtwagen en de auto’s raakte. Dat het wiel niet frontaal op de eerste auto afkwam was een groot geluk. Beide auto’s raakten zwaar beschadigd en werden total loss afgesleept. De vrachtwagenchauffeur had niet gemerkt dat een wiel losraakte. Het ongeluk zorgde voor een grote file.

*Op de turborotonde Ganzenweg/Knardijk verleende een automobilist uit Almere geen voorrang aan een vracht(zand)auto. De Almeerder had dubbel pech want hij kon ook meteen nog een openstaande boete afrekenen.

*Op de Ganzenweg remde een automobilist uit Hattem niet op tijd voor een 36-jarige Pool die voor een verkeerslicht wachtte. Een derde klapte daar weer op.

*Op het kruispunt Gooiseweg/Spiekweg reden twee automobilisten (19 en 20 jaar, beiden uit Zeewolde)  tegen elkaar aan, ze reden volgens eigen zeggen allebei door groen. De verkeerslichten worden momenteel uitgelezen. De ene automobilist trok net op, de ander wilde mogelijk het op rood springen voor zijn en reed 75 kilometer per uur.

*Bij een  snelheidscontrole op de Gooiseweg werd een Belg betrapt met 147 km/u waar 100 is toegestaan. De 27- jarige hardrijder kan een geldboete tegemoet zien.  Steekproefsgewijze controles worden vaker gehouden, dit keer door politievrijwilligers. Volgens Geert Wind  worden deze vaak ondergewaardeerd maar zijn gouden krachten.

*Een 31-jarige vrouw reed langs het politiebureau in de richting van de Rede. Dat had ze beter niet kunnen doen. De 31- jarige Zeewoldese werd voor de vijfde keer betrapt zonder rijbewijs in haar bezit. De auto werd in beslag genomen. Ze had ook gedronken en moest ter plekke een blaastest doen. Op het bureau weigerde ze een ademanalyse. Daarvoor kreeg ze een dagvaardiging en mag het verder aan de rechter uitleggen.

*Twee gevallen van vandalisme aan het Kluunpad op verschillende dagen. Bij de Atletiekbaan werden een kruiwagen en twaalf kliko’s in de brand gestolen. Ook werd ingebroken in het clubgebouw door een betonnen voet van een bouwhek door een raam te gooien. De daders zijn in het gebouwtje geweest maar zover bekend wordt niets vermist. Aan het Kluunpad is een ‘hangplek’. Het komt regelmatig voor dat er ongeregeldheden plaatsvinden bij de atletiekbaan. De politie heeft de plek onder verscherpt toezicht. Agenten gaan er elke avond langs. Dat het wisselende groepen zijn maakt het niet makkelijk daders aan te wijzen.