Fotospeurtocht ‘100 jaar Zuiderzeewet’

maandag 11 juni 2018 15:41

Blik op Zeewolde- Sinds zaterdag is het mogelijk om mee te spelen met de interactieve fotospeurtocht ‘100 jaar Zuiderzeewet’. Samen op zoek naar vijftien foto’s met bijbehorende vraag. De historische foto’s zijn te vinden in de diverse etalages verspreid over het centrum. ‘Zeewolde is nog lang geen 100 jaar oud, maar wij wilden wel iets leuks doen voor deze gelegenheid (op 14 juni is het 100 jaar geleden dat de Zuiderzeewet werd aangenomen), dus hebben wij samen met Puur Zeewolde een quiz bedacht met foto’s uit de geschiedenis van ons dorp’, zegt Wilma Koekoek van de gemeente.

De speurtocht is interactief en wordt gespeeld via de smartphone met behulp van de gratis TOURtoDOplus app. Beschikbaar via de app-stores. De tour start d.m.v. TOURcode 608962. Aan het eind van het spel zie je het resultaat van jouw tour. Het is mogelijk om de speurtocht te spelen tot en met eind juni.

De quiz op papier is te verkrijgen bij de receptie in het gemeentehuis en in de Oude Bieb en is ook te vinden op www.zeewolde.nl/zuiderzeewet