Fortissimo te sterk voor Zeewolde

zondag 12 november 2017 13:07

Na een mooie start met 13 punten uit 5 wedstrijden is Zeewolde twee weken achter elkaar op een nederlaag getrakteerd. Was het vorige week OVC’85, dat dit weekend de 1e periode binnenhaalde, deze zaterdag was Fortissimo te sterk. Vooral in de tweede helft was Fortissimo beter dan Zeewolde en wonnen de mannen uit Ede verdiend. Zeewolde had de pech dat spelmaker Tomas Butz in de 2e helft uitviel nadat Jesse Oving in de rust al gewisseld moest worden met een blessure.

Zeewolde ging niet onaardig van start. Na een eerste mogelijkheid voor Fortissimo was Martijn van Heesbeen dicht bij de 1-0. Zijn lobje belandde net aan de verkeerde kant van de paal. Fortissimo voetbalde wat makkelijker dan  Zeewolde zonder echt gevaarlijk te worden. Dat gevaar kwam wel in de 20e minuut, waarbij Romero Butz redde ten kostte van een hoekschop. De volgende 10 minuten waren voor Zeewolde. Tot twee keer toe kwam Jesse Oving in scoringspositie.

Eerst na een fraaie actie van Tomas Butz en vervolgens na een soepele aanval over de linkerkant met een voorzet van Ramon Chaigneau. Beide keren stond Dennis Bruxvoort, de keeper van Fortissimo een doelpunt in de weg. Het overwicht van Zeewolde werd in de 30e minuut als nog bekroond met een fraai doelpunt van Tomas Butz. Op aangeven van

Pino Wouters scoorde de middenvelder vanaf een meter of 20. Fortissimo was niet uit het veld geslagen en ging op zoek naar de gelijkmaker. Die kwam er ook en was van een bijzonder fraai gehalte. Vanaf een meter of 35 haalde Roy Bijsterveld uit waarbij de bal rakelings langs de paal en de tevergeefs duikende doelman Romero Butz in het net belandde.

In de rust bleek Jesse Oving niet verder te kunnen en werd vervangen door Chris Hoppen. Direct na rust was het bijna direct 1-2. Romero Butz succes voor Fortissismo in de weg. Fortissimo werd steeds sterker en het wachten was op de 1-2. Die kwam na een overtreding in het strafschop gebied. Op de beslissing van scheidsrechter Maat viel niet veel af te dingen. Anas el Hassnaoui trok zich niks aan van de reputatie van Romero Butz als penalty-killer en schoot onberispelijk de 1-2 binnen.

Zeewolde probeerde het tij te keren door meer snelheid in de aanvalslinie van Zeewolde te brengen. Pino Wouters moest plaats maken voor Jasko Etomovic. De wissel bracht inderdaad meer snelheid aan de kant van Zeewolde en ook diverse mogelijkheden. De aanvallen over de zijkant hadden zeker een beter lot verdiend maar misten precisie in de afwerking. Feit was dat Zeewolde wel meer was gaan aanvallen en dreigende was geworden maar de mogelijkheden niet goed uitspeelden.

In de omschakeling werd het middenveld van Zeewolde steeds vaker overlopen door Fortissmo. Hierdoor stonden de verdedigers van Zeewolde regelmatig voor een overmacht aan tegenstanders. De 1-3 viel uiteindelijk in de 82e minuut. Een hoekschop kon ongehinderd worden ingekopt door Anas el Hassnaoui. Inmiddels was de geblesseerde Tomas Butz vervangen door Richard Blotenburg.

In de laatste minuten verprutste Zeewolde nog een paar mogelijkheden maar de grootste kans was Fortissimo. Bij een counter werd alles en iedereen uitgespeeld maar werd de bal op de paal geschoten. Daarmee bleef Zeewolde een grotere nederlaag bespaard en ging Fortissimo toch zeer tevreden en met een terechte overwinning terug naar Ede.

Ondanks alle inzet kon Zeewolde de tweede opeenvolgende nederlaag niet voorkomen. Een uitdaging voor staf en spelers om de juiste voor deze groep spelers uitvoerbare tactiek te vinden die in dit soort wedstrijden wel een goed resultaat leidt.

Door het verrassend punten verlies van Prins Bernhard tegen Harskamp zaktte Zeewolde niet verder dan naar de 3e plaats. Zaterdag 18 november staat de laatste ronde van de 1e periode op het programma. Zeewolde gaat op bezoek bij de Paasberg.

Spelers Zeewolde:

Romero Butz, Luuk Heerink, Rutger de Vries, Ramon Chaigneau, Hessel Korthuis, Roan Fokker, Jesse Oving (46. Chris Hoppen), Tomas Butz (80. Richard Blotenburg), Pieter Blom, Martijn van Heesbeen, Pino Wouters (60. Jasko Etomovic).