Fors aantal auto-inbraken

donderdag 24 juni 2021 19:48

Blik op Zeewolde- Elke twee weken geeft politiechef Milos Coumou een overzicht van de activiteiten waar zijn mensen bij betrokken waren. *Sinds januari zijn er al elf auto- inbraken (of poging tot..) geweest. Afgelopen week nog twee. Het parool is: laat geen waardevolle zaken (zichtbaar) in de auto achter.

*Aan de Gouwzee werden twee jongens betrapt na stelen uit een winkel. Zij kregen een winkelverbod, een reprimande en werden opgehaald door hun ouders.

*het noodlottige ongeval waarbij een 17- jarige jongen uit Stroe (gemeente Barneveld) bij de RCN door verdrinking het leven liet, is al veel in het nieuws geweest. Complimenten van burgemeester Gorter aan de gasten van de RCN, waaronder een arts, die zich volop hebben ingezet bij dit ingrijpende incident.

*Op de Harderdijk werd om 04.20 een 29-jarige automobilist uit Maasdam aangehouden en testte positief op de drugstest. Hij kreeg een rijverbod van 24 uur.

*Bij een bedrijf aan de Edisonweg werden 4 trailers opengebroken. De daders namen daar ruim de tijd voor. Er verdween voor 23.000 euro aan goederen. De beelden van de bewakingscamera’s worden op dit moment bestudeert.

*Op de Reigerplas (bij de Ooievaarsweg) werd een 21- jarige jongen uit Lelystad door meerderen bedreigd met een mes en een vuurwapen. De jongen was gaan varen en kwam in conflict met een andere groep.

*Aan de Zuylen werd een personenauto in de brand gestoken. Sporen zijn veilig gesteld en er is een buurtonderzoek gestart.

*Op het Erkemederstrand is overlast van jongeren ‘van de overkant’. Nijkerk en Bunschoten/Spakenburg. Samen met de politie vanm beide plaatsen  wordt de zaak in de gaten gehouden. het gaat om geluidsoverlast en brandstichting. Als personeel vand e camping er wat van zegt krijgen ze een grote mond.

*De gemeente werkt samen met de politie aan de bestrijding van de al jarenlang durende overlast aan de Koraal (appartementengebouw). Nu is besloten één van de twee toegangen af te sluiten. Zo wordt gehoopt bij een melding de daders bij de lurven ende kladden te grijpen. Er komen geen bewakingscamera’s.