In Flevoland is niets veranderd, zegt wethouder

vrijdag 29 september 2017 21:06

Blik op Zeewolde- ‘In Flevoland is niets veranderd’, zei wethouder Wim van der Es in de gemeenteraadsvergadering van donderdag op vragen van Cees Steijger van Zeewolde Lberaal. Steijger toonde zich bezorgd over de recente protesten tegen geluidsoverlast van (het toekomstige)Lelystad Airport met name vanuit gemeenten op de Veluwe en de reacties van staatssecretaris Sharon Dijksma hierop door onder meer de vliegroutes opnieuw te wijzigen. Steijger: ‘Met name de aanpassing van de vertrekroute waarbij eerder naar een hogere vlieghoogte wordt gevlogen ziet Zeewolde Liberaal met zorgen aan. Hij vroeg het college te bevestigen dat de huidige vastgestelde routes voor inkomend en vertrekkend vliegverkeer langs Zeewolde ongewijzigd blijven.

Wethouder Van der Es verwees naar een brief die de staatssecretaris afgelopen woensdag naar de Tweede Kamer heeft gestuurd, waarin zij stelt dat de routeB+, zoals afgesproken in de Alderstafel, ongewijzigd blijft. Eerder deze mand liet tijdens een vergadering van de gemeenteraadscommissie ook de PvdA/GroenLinks (Marcel Oosterbos) blijken bezorgd te zijn.Ook toen antwoordde van der Es dat niet getornd wordt aan B+.

Steijger wilde nog dat het college in een brief aan de staatssecretaris laat weten zich zorgen te maken en een herbevestiging van de afspraak met Zeewolde wil. De brief aan Dijksma aan de kamer is voor de wethouder echter voldoende.