Fietslessen voor statushouders

zondag 8 maart 2020 16:35

Blik op Zeewolde-  In het project: Samen Fietsen! leren statushouders de fiets te gebruiken door middel van fietslessen die worden gegeven door vrijwilligers. Welzijn Zeewolde zocht de samenwerking met Meerinzicht, Grenzeloos Bewegen en Stichting De Basisz om dit speciale project handen en voeten te geven. De deelnemers aan de Veranderdag van de PGZ zullen ook actief ondersteunen.

In een aantal bijeenkomsten wordt mensen geleerd hoe zij een fiets veilig en goed kunnen gebruiken. Het gaat om statushouders in Zeewolde. De fietslessen worden gegeven door de vrijwilligers van de Veranderdag. Belangrijke doelen: elkaar leren kennen, de eerste beginselen van het fietsen onder de knie krijgen, samen werken aan resultaat en vooral veel plezier maken.

Het project start op zaterdag 28 maart vanaf 13.30 uur op het terrein van de atletiekvereniging: een beschermd terrein waar veilig geoefend kan worden op de fiets.

Mochten er mensen zijn die zelf ook willen leren fietsen of iemand kennen die hier graag aan meewerkt, stuur een mail! In totaal gaat het om 4 zaterdagmiddagen lessen geven aan de nieuwe fietsers. Zin in een grenzeloze ontmoeting met inhoud? Stuur een mail naar info@zeewoldevoorelkaar.nl en doe mee!