Fiets mee met Coloriet voor dementie

donderdag 20 september 2018 12:34

Blik op Zeewolde- Zorgorganisatie Coloriet vraagt aandacht voor dementie met fietsactie en programma. Iedereen die dat wil kan  zondag 23 september het laatste uur meefietsen met het team van Coloriet. De (her) start is om 13.30 uur bij Coloriet de Sfinx, Flevoweg 59, en eindigt een uur later  bij de nieuwe vleugel van het woonzorgcomplex. Daar wordt een hapje en een drankje geserveerd en wordt de tussenstand van de actie bekend gemaakt.

Het team van Colorietmedewerkers doet zaterdag 22 en zondag 23 september mee aan de unieke fietstocht 2bike4alzheimer om geld op te halen voor onderzoek van Alzheimer Nederland. Hiervoor kan gedoneerd worden.

Het team stopt na de fietsestafette niet bij de finish in Huizen. De medewerkers fietsen door naar  de woonzorgcentra van Coloriet in Zeewolde, Lelystad en Dronten, waar Coloriet werkt mensen met dementie. In Zeewolde is dat Coloriet de Sfinx.

Daar willen zij met andere collega’s en belangstellenden een fietstocht maken. Om zo meer aandacht voor dementie te vragen en bekend te maken hoeveel geld zij hebben opgehaald. Bij Coloriet de Sfinx vindt een feestelijk ontvangst plaats. De gasten en vrijwilligers van Coloriet Dagcentrum De Oase hebben hiervoor een spandoek gemaakt. Ook de duofiets wordt ingezet. Coloriet wil laten zien wie zich allemaal inzetten voor mensen met dementie. Vanuit wijkzorg, dagbesteding, behandeling en bij Coloriet de Sfinx. Of wellicht u ook in uw omgeving. Als hart onder de riem voor iedereen die hiermee te maken heeft.

  • Casemanager dementie Janneke Westerink geeft op vrijdag 21 september op Wereld Alzheimer dag een training Omgaan Met Dementie voor de medewerkers van de HAGO en vrijwilligers van Coloriet.
  • Op zaterdag 22 september houdt Alzheimer Café van 9.30 tot 13.00 uur wandeltocht, toegankelijk voor mensen met dementie en hun mantelzorgers. Ook de bewoners van Coloriet de Sfinx gaan mee. Er is een afsluiting met een lunch. Zaterdag 22 september schenkt Fruithandel Smit de eerste kist appels, die burgemeester Gorter die ochtend plukt, aan de bewoners van Coloriet de Sfinx. `Een mooie manier om met elkaar om mensen met dementie heen te staan´.

Dementie heeft enorme impact op het leven. Bij de mensen met dementie zelf en bij hun mantelzorgers en familie. Het is goed om juist mét elkaar ook op een andere manier aandacht hiervoor te vragen. Daarom komen medewerkers van  Coloriet  in actie tijdens de 24uurs fietsestafette 2bike4alzheimer van Alzheimer Nederland. De intocht is bij Coloriet de Sfinx in Zeewolde.

Ruim 270.000 mensen in Nederland hebben een vorm van dementie en als er nu niets gebeurt, stijgt dit aantal in 2040 naar een half miljoen.

Meer informatie staat op www.coloriet.nl/2bike4alzheimer. Tijdens het evenement wordt hier een liveblog bijgehouden, zodat iedereen de estafette kan volgen.