Felicitaties voor 50 jaar Ton en Anita Boerma- Geluk

donderdag 7 maart 2019 17:15

Blik op Zeewolde- Vandaag (7 maart) precies 50 jaar geleden stond er in Emmeloord een waterig zonnetje terwijl de sneeuw nog in de sloten stond. Toch reed er een open koets naar het gemeentehuis met Ton Boerma en Anita Geluk.  Vanmorgen kwam burgemeester Gerrit Jan Gorter het paar feliciteren met een mooie bos bloemen. Hoe komen een inwoner van  Goldlinze (gemeente Delfzijl) en een inwoonster van Rozenburg (gemeente Rotterdam) bij elkaar?

Beiderlei ouders kregen in de Noordoostpolder grond aangeboden. Ton werd er voorzitter van een plattelandsjongerenvereniging. ‘Daar leer je iedereen wel kennen’. Hij was ook actief in de paardensport.  Als dienstplichtige werd hij met de NAVO-equipe nog als springruiter kampioen.

Ton werd bedrijfsleider, eerst bij een boerenbedrijf in Dronten, daarna in Lelystad bij een proefbedrijf.  ‘Ik heb de ontginning van de polder van A tot Z meegemaakt’. Zelfstandigheid lonkte. In 1988 kregen Ton en Anita een kavel aan de Winkelweg Anita: ‘Een lot uit de loterij’. In die tijd was biologisch boeren nog kleinschalig. samen met collega’s heeft Ton de sector uit de kleinschaligheid getrokken. Hij was niet alleen actief in de biologische teelt maar ook maatschappelijk actief.

Ton kreeg voor zijn inzet bij serviceclub Lions en voor zijn inzet voor de biologische teelt de ‘Melvin Jones Fellow’ en voor zijn inzet als bestuurslid van Zeewolde Winterworld (12 jaar) het erelidmaatschap.

Anita is actief in de bridgeclub, de tennisclub en kreeg  een onderscheiding van de Nederlandse bond voor Plattelandsvrouwen toen zij 5o jaar lid was.

Ton en Anita hebben drie kinderen en acht kleinkinderen.