Felicitaties koning en burgemeester bij 60 jarig huwelijk René en Wil van de Lustgraaf

maandag 6 augustus 2018 13:25

Blik op Zeewolde- Een brief van koning Willem-Alexander en bloemen van burgemeester Gerrit Jan Gorter voor René en Wil (Willemijn) van de Lustgraaf bij hun 60-jarig huwelijk. Het geheim van een lang huwelijk? ‘Ja zeggen, ook al is het nee’, zegt René. Hij uit Bussum, zij uit Zierikzee, hebben elkaar ontmoet in Weesp, op 6 augustus 1958.  Ze hebben vier jaar gewacht voor ze trouwden. ‘Eerst sparen voor de uitzet’, zegt Wil. ‘Dat was toen zo’.

René was toen als dienstplichtige gelegerd in Weesp, waar hij op een avond als officier van piket de (telefoon) lijnen moest controleren. Een medewerkster belde te lang met Wil, die op dat moment kindermeisje was van de kinderen van de burgemeester van Weesp (ze was vanwege de watersnoodramp in Zeeland geëvacueerd). René maakte een eind aan het gesprek, maar bood wel zijn excuses aan en nodigde  haar meteen uit voor een wandeling. Wil: ‘Ik wist meteen: daar trouw ik mee’.

René speelde accordeon en bas. Hij heeft voor de NCRV jarenlang in een revue-orkest gespeeld en daarnaast nog in andere orkesten. Daarna is hij als beroeps het leger in gegaan. Wil zat niet stil en heeft tien jaar lang een autorijschool gehad. René  was ook directeur van een verpleeghuis in Naarden en een woningbouwstichting in Bussum.Tot hoge leeftijd zijn ze als beheerdersechtpaar actief geweest op verschillenden campings.

Zeewolde hebben ze als toerist ontdekt en zijn op het Dalkruid neergestreken. ‘Nooit spijt van gehad’, zegt Wil. René heeft in Zeewolde in het bestuur gezeten van stichting De Meermin (nu Welzijn Zeewolde) en was actief in de adviescommissie ouderen en de adviescommissie gehandicapten (nu de adviescommissie 55+)

René en Wil hebben twee kinderen, een zoon en een dochter en vijf kleinkinderen.