Feestelijke start woningbouwproject Allure in Polderwijk

woensdag 1 november 2017 22:29

Vandaag werd in de Molenbuurt een klein feestje gehouden; de officiële start van de bouw van twaalf grondgebonden levensloopbestendige woningen . Wethouder Wim van der Es gaf in aanwezigheid van alle kopers op een originele manier het startsein door een grote fles met ballonnen te ontkurken. De Molenbuurt is een nieuwe wijk in de Polderwijk (achter de nieuwe supermakrkt, aan de waterlinie).

In de basis is de woning ontworpen voor senioren die op de begane grond willen slapen en douchen. Daarnaast biedt de ruim opgezette plattegrond van de woning veel indelings- en  uitbreidingsmogelijkheden.

Een bijkomende bijzonderheid die tijdens de feestelijke ‘start van de bouw’ goed zichtbaar werd, is de gestroomlijnde samenwerking tussen gemeente en ontwikkelaar De Realisatie. Projectontwikkelaar Ed De Moor: ‘Wij zoeken aansluiting bij de wens van de politiek, hieruit bleek dat er een grote vraag was naar seniorenwoningen. Een brainstorm volgde waarbij de neuzen direct dezelfde kant op stonden. Met als resultaat een waanzinnige woning op een prachtige locatie voor de juiste doelgroep’.

De gemeente Zeewolde zet hoog in op duurzaamheid en heeft in vervolg op voorgaande ontwikkelingen besloten om ook deze woningen niet meer aan te laten sluiten op gas. Deze visie sluit aan bij de nationale politieke ambitie die compleet gasloze en energieneutrale wijken nastreeft. De Realisatie heeft sinds haar oprichting in de afgelopen 5 jaar,  in diverse projecten ruim 400 woningen zonder gasaansluiting opgeleverd.

Meer informatie op www.allureinpolderwijk.nl