Exclusieve woonaccessoires bij NatuurJuweel

zondag 19 oktober 2014 14:22

NatuurJuweel is een nieuwe winkel aan de Raadhuisstraat 17 (voormalig pand FlevoDirect uitzendbureau). Eigenaresse Tineke van Boetzelaer opent vrijdag 31 oktober om 10.00 uur precies de deuren. Op 110 vierkante meter worden exclusieve woonaccessoires, kunstvoorwerpen, sieraden en kralen verkocht. Hoofdthema van de producten is de Nederlandse natuur. ‘Als je de winkel binnenkomt waan je je in een bos’, zegt Tineke.

De inwoonster van Maartensdijk heeft 15 jaar met veel plezier in Zeewolde gewoond en veel natuurkennis opgedaan, onder meer via natuurcursussen van het IVN. Na haar verhuizing is ze begonnen met het maken van kunstvoorwerpen met boomschors en andere houten kunstvoorwerpen, hangers en sieraden. Ze maakt ook ‘kwarrige’ boomlampen van eiken kernhout. In samenwerking met een stichting die jongeren (met een afstand tot de arbeidsmarkt) een opleiding geeft, heeft ze een aantal producten ontwikkeld en laten maken. Al deze producten worden verkocht bij NatuurJuweel.

Ook van andere Nederlandse leveranciers gaat zij producten verkopen in haar winkel: enorme handgedraaide schalen van verschillende inlandse houtsoorten, gemaakt door Jurriaan Kalkman, boomlampen van Dutch Delight en producten van Lokaal Hout. Ook worden er hergebruikte materialen verkocht zoals meubels, vernieuwde oude dekens en vloerplanken, al met al veel duurzame en veelal handgemaakte producten bij NatuurJuweel. Dit in tegenstelling tot andere woonwinkels, waar 93 % van de houtproducten uit het buitenland komt.

Eerder verkocht zij op een kraam bij het hek van haar bosboerderij. Zo kwam zij op het idee komen om zelf een winkel te beginnen. De ruimte in Zeewolde bleek heel geschikt te zijn. ‘Het voelde als thuiskomen.’ Achterin de winkel is een kleine werkplek waar zij in rustige tijden kan werken. Tineke gaat ook creatieve workshops geven. Ook repareert zijn sieraden.

Een glaasje wijn en de kruidenthee staan klaar op de openingsdag. Klanten ontvangen bij hun eerste bezoek een kleine attentie.