Erepenning voor Henny Moerland: zij hield Zeewolde Actueel

woensdag 8 januari 2020 10:07

Blik op Zeewolde- Tijdens de nieuwjaarsreceptie van de gemeente kreeg Henny Moerland uit handen van burgemeester Gerrit Jan Gorter de erepenning van de gemeente Zeewolde. Henny Moerland is per 1 augustus 2019 gestopt als directeur/eigenaar van het weekblad Zeewolde Actueel en met vervroegd pensioen gegaan. In zijn toespraak roemde Gorter haar gedrevenheid om Zeewolde Actueel wekelijks op de deurmat te hebben bij alle Zeewolder huishoudens. Het woord ‘bewonderingswaardig’ viel. Daarnaast was zij zeer betrokken bij de Zeewolder gemeenschap.

In 1989 heeft Henny met wijlen haar echtgenoot Jaap Moerland Zeewolde Actueel overgenomen en dit weekblaadje geprofessionaliseerd. Een eenvoudig mededelingenblaadje werd een gedegen, betrouwbaar en door velen gelezen en gewaardeerd huis-aan-huis-nieuwsblad. Na het overlijden van haar echtgenoot zette zij het bedrijf voort. Door haar bewonderenswaardige vasthoudendheid en gedrevenheid werd iedere week een kwalitatief goede Zeewolde Actueel verspreid.

Haar grote maatschappelijke betrokkenheid bleek onder meer uit de sponsoring voor verenigingen en evenementen, maar ook door vaak belangeloos ruimte te bieden in de krant aan mensen die een mooi en warm verhaal te vertellen hadden. De grote waardering voor Henny Moerland toont het college van burgemeester en wethouders in de vorm van de erepenning. Zoals gebruikelijk staat er op de erepenning een persoonlijke tekst. In dit geval: ‘Jij hield Zeewolde Actueel’.