Erepenning voor vertrekkend wethouder Dijksterhuis

donderdag 8 juni 2017 18:16

Blik op Zeewolde- Vertrekkend wethouder Gerben Dijksterhuis kreeg vanmiddag tijdens zijn afscheidsreceptie in The Lux uit handen van burgemeester Gerrit Jan Gorter de erepenning van de gemeente Zeewolde. Dijksterhuis wordt burgemeester van de Zeeuwse gemeente Borsele.  De tekst op de erepenning: ‘Niets is sterker dan het WOORD’. Een tekst die betrekking heeft op de onderhandelingen die hij heeft moeten voeren maar maar ook op zijn geloof.

In een korte toespraak gaf Gorter zijn aankomende collega een aantal adviezen. ‘Blijf altijd met beide benen op de grond staan’, ‘Zorg voor een  goed uitgeslapen loco-burgemeester’ en ‘Blijf goede vrienden met de politie’. Dijksterhuis: ‘Toen ik gevraagd werd wethouder te worden (hij was toen al een paar jaar gemeenteraadslid voor de ChristenUnie) zat ik niet te springen, maar ik heb er geen moment spijt van gehad. Als je doet wat je leuk vindt hoef je eigenlijk niet te werken’.

Hij is blij met zijn opvolger Egge Jan de Jonge (CDA). Zeewolde is volop in ontwikkeling en nog lang niet af zei Dijksterhuis en tot De Jonge: ‘Toon lef, want hier kan het’.

Gorter gaf hem ook, namens de gemeenteraad, het college en de gemeenschap een schilderij van de Stille Kern, gemaakt door Ben van den Hengel.