Enge Buren zagen vreemde vogels vliegen

maandag 26 november 2018 11:25

Blik op Zeewolde- Zomaar een zaterdagavond in het theater van The Lux in Zeewolde. Nou ja, zomaar, de muzikale theatergroep Enge Buren zette  met hun voorstelling Vreemde Vogels, de volgestroomde zaal volledig op zijn kop. Enge Buren bestaande uit Pyr Tilma, Michiel Bos en Henk van der Weijden. zij vertaalden  hun komische acts op een creatieve muzikale manier.

Het programma bestond uit gearrangeerde covers, persiflages van bekende pophits tot zeer sprekende eigen nummers, van hilarisch tot ontroerend.  Het thema van deze interactieve voorstelling is de zoektocht naar vreemde vogels binnen de muziekindustrie, de showbizz maar ook in het dagelijks leven.

De Enge Buren zweven via eendagsvliegen en eigenaardige artiesten naar excentrieke entertainers en zonderlinge buren. Vreemde Vogels is alweer de zevende voorstelling van dit trio, dat al bijna weer 25 jaar met elkaar samenwerkt.

De avond werd succesvol afgesloten met het lied ‘Ik heb zo’n trek in een pizza Calzone, nee ik hoef geen gewone’, een parodie op ‘Se bastasse una bella canzone’ van Eros Ramazzotti.

De organisatie van Zeewolde Live alsook de heren van Enge Buren kijken terug op een succesvolle avond. ‘Wij hebben Zeewolde ervaren als een warm bad’.

Inmiddels staat de volgende voorstelling alweer gepland, op zaterdag 23 februari aanstaande. Deze avond treedt de Eddy Zoëy band op met een geschiedenis van de Nederlandstalige popmuziek. Kaarten voor deze voorstelling zijn al te bestellen via de website van Zeewolde Live www.zeewoldelive.nl

Foto: Wim Lanser