Energietransitie; wat kan/moet de ondernemer zélf doen

maandag 13 mei 2019 12:22

Blik op Zeewolde- Energie Expertisecentrum Flevoland en Energieke Regio organiseren informatiebijeenkomsten duurzame energie en energiebesparing voor Flevolandse ondernemers. Flevoland loopt voorop als het gaat om duurzame energie. De provincie wil in 2030 volledig duurzaam in haar energiebehoefte voorzien. Hage de Vries, projectleider Energie Expertisecentrum Flevoland: “We komen veel ondernemers tegen die hier aan bij willen dragen, maar vragen hebben als: ‘Wat zijn de wettelijke eisen? Hoeveel kan ik er aan verdienen? Kan ik het beter samen of individueel aanpakken?’ Daarom organiseren we samen met Energieke Regio een reeks gratis informatie- en inspiratiebijeenkomsten voor Flevolandse ondernemers om hen op weg te helpen.”

Energie Expertisecentrum Flevoland en Energieke Regio zijn ervan overtuigd dat ondernemers veel kunnen bereiken op het gebied van verduurzaming. Daarnaast gaat per 1 juli 2019 de Informatieplicht in. Dit betekent dat alle organisaties die vanaf 50.000 kWh elektriciteit of 25.000 m3 aardgas per jaar verbruiken vanaf die datum verplicht worden gesteld om energiebesparende maatregelen met een terugverdientijd van vijf jaar of minder door te voeren. Hage de Vries: “Met onze bijeenkomsten, willen wij Flevolandse ondernemers informeren en inspireren hoe zij kunnen verduurzamen, welke financiële voordelen er te behalen zijn én hoe zij kunnen voldoen aan de Informatieplicht.”

Er zijn bijeenkomsten in Lelystad, Zeewolde, Dronten, Emmeloord en Almere. Op 13 juni in Emmeloord wordt een bijeenkomst speciaal voor sportverenigingen georganiseerd.

Dinsdag 4 juni:                       Almere                       09.00-11.00 uur
Dinsdag 4 juni:                       Lelystad          14.00-16.00 uur
Woensdag 5 juni:      Dronten          09.00-11.00 uur
Woensdag 5 juni:      Zeewolde        14.00-16.00 uur 
Donderdag 13 juni:    Emmeloord    15.00-17.00 uur

Donderdag 13 juni:    Emmeloord    19.30-21.30 uur (speciaal voor sportverenigingen)

Geïnteresseerde ondernemers kunnen zich aanmelden voor een bijeenkomst door een e-mail te sturen aan info@ernon.nl. De locatie van de bijeenkomst wordt bij aanmelding bekend gemaakt.

Energie Expertisecentrum Flevoland, onderdeel van stichting Duurzame Energie en Ontwikkelmaatschappij Flevoland (DE-on), is een onafhankelijke adviseur voor bedrijven, groepen particulieren en gemeenten in de provincie Flevoland. Zij kunnen advies krijgen of geld lenen om projecten op het gebied van duurzame energie van de grond te krijgen.

Stichting Energieke Regio helpt bedrijven, maatschappelijke organisaties, verenigingen van eigenaars en woningbouwcorporaties met het verduurzamen van hun gebouwen. Zij betrekken daarbij de maatschappelijke-, financiële-, wettelijke- en comfortaspecten.