Energieteam gaat door als werkportaal

donderdag 25 januari 2018 12:00

Blik op Zeewolde- Het Energieteam, dat het afgelopen jaar 180 huishoudens (voornamelijk de minder draagkrachtige) heeft bezocht en energiebesparende maatregelen uitvoerde en zo de gezamenlijke huishoudens jaarlijks tot 12.130 euro bespaart, gaat verder als werkportaal. Een Werkportaal beoogt inwoners zonder werk in beweging te krijgen met behulp van sociale activering, talentontwikkeling, vrijwilligerswerk en werkervaringsplekken.  Het Energieteam is gestart met zes opgeleide energieadviseurs. Team Z is vanaf de start betrokken om de adviseurs te helpen richting een volgende stap, zoals een stage of vrijwilligerswerk. 

Vanwege de positieve effecten van het Energieteam op werkzoekenden, heeft het project zich in de afgelopen maanden al ontwikkeld richting werkportaal. Deze ontwikkeling enigszins oneigenlijk, maar de gemeente is wel positief over de resultaten van het Energieteam.

Nu stoppen betekent dit het einde van een zinvolle daginvulling voor twee projectleiders en een groep van ongeveer 20 deelnemers. De gemeente heeft 30.000 euro over voor de continering van het project voor een periode van maximaal zes maanden.