Energieloket in het Ravelijn opent op Dag van de Duurzaamheid

donderdag 3 oktober 2019 15:19

Blik op Zeewolde- Het energieloket in het Ravelijn opent op Dag van de Duurzaamheid, donderdag 10 oktober. In 2050 van het (aard)gas af zijn wordt nog een flinke klus voor bestuur en burger. Om inwoners hierbij te helpen wordt een energieloket geopend. Het loket wordt in opdracht van de gemeente ‘ingevuld’ door de natuur- en milieufederatie Flevoland en wordt gevestigd in het Ravelijn (waar ooit de bibliotheek gevestigd was) en wordt onderdeel van het Energieloket Flevoland.

Het loket geeft advies, het is geen winkel. Er is onafhankelijk advies te krijgen over energiebesparing, het zelf opwekken van energie, energieneutraal verbouwen, financieringen en subsidies. Geld lenen kost geld, maar bij woningverbetering door duurzame maatregelen te nemen, staat daar wat tegenover. Een investering in betere isolatie, zonnepanelen of een warmtepomp betekent dat de maandelijkse uitgaven structureel omlaag gaan.

Na de opening van het energieloket gaan 200 mensen in het Ravelijn aan tafel voor het Pop up Streekdiner. (het diner is uitverkocht)