Elizabeth krijgt cheque Rotary in strijd tegen ALS

zondag 23 september 2018 13:55

Blik op Zeewolde- Elizabeth Witteveen en haar partner Jan Peter ontvingen vrijdagavond 21 september een cheque van € 1.000,- van de Rotaryclub Zeewolde ten bate van de Stichting ALS Nederland. Elizabeth zou op zondag 9 september deelnemen aan de Amsterdam City Swim, maar dit evenement werd vanwege de slechte kwaliteit van het water in de hoofdstedelijke grachten afgelast.

Dat was een flinke domper voor alle deelnemers en zeker ook voor Elizabeth en Jan Peter die zo’n € 2.700,- aan sponsorgeld hadden binnengehaald. Dezelfde zondagavond zou het Zeewolder paar nog wel het schone water van het Wolderwijd bij Kaap Flevo induiken, maar ‘Amsterdam’ was natuurlijk veel leuker geweest.

Rotaryclub Zeewolde had echter een verrassing voor haar. De serviceclub hield vrijdag 25 augustus, voorafgaand aan de Nacht van Zeewolde, de derde editie van de Rotary Rotor Boot Race. De opbrengst van dit evenement was bestemd voor de strijd tegen ALS (voor onderzoek). De vorige twee edities van de botenrace was Erik Kamphorst het boegbeeld van dit goede doel. Erik overleed eind januari en deed daarmee volgens voorzitter Mannes Schoppink van de club als het ware een dringend appel aan de samenleving aandacht te blijven houden voor de strijd tegen de verlammende spierziekte.

Elizabeth is eveneens ALS-patiënt en vertelde Rotarians Jan Veenink en Mannes Schoppink dat het niet goed met haar gaat. Naast ALS wordt ze dagelijks geconfronteerd met een andere blijvende aandoening, de ziekte van Crohn. Bij de uitreiking van de cheque hadden Elizabeth en Jan Peter vrijdagavond een paar goede vrienden uitgenodigd, Hans en Mirjam Lens.

Dat was niet zomaar, Hans’ oudste broer werd eveneens geconfronteerd met de diagnose ALS. Voor Elizabeth is opgeven ondertussen geen optie. Met open vizier gaat ze het gevecht aan. Ze is blij met de vele aandacht die er voor haar en haar ziekte is, hoe confronterend dat misschien soms ook kan zijn. Een ander lichtpuntje voor Elizabeth is haar man Jan Peter, die vrijdagavond vol trots vertelde dat zijn tijdelijke aanstelling bij Gilden Groen VOF wordt omgezet in een jaarcontract. Daarnaast toonden Elizabeth en Jan Peter zich ongelooflijk blij met en dankbaar voor de cheque die zij vrijdagavond van de  Rotaryclub Zeewolde ontvingen. Elizabeth:  ‘Normaal heb ik mijn woordje altijd wel klaar, nu ben ik sprakeloos’.