Eis 28 jaar met tbs voor Michael P.

woensdag 13 juni 2018 09:45

Blik op Zeewolde- Het Openbaar Ministerie heeft 28 jaar cel en tbs met dwangverpleging geëist tegen Michael P.  De oud- Zeewoldenaar verkrachte meerdere malen Anne Faber voordat hij haar met een mes vermoorde en uiteindelijk begroef in een bosgebied bij Zeewolde. Eerder zat P. in de cel nadat hij twee minderjarige meisjes in Nijkerk verkrachte.

P. werd toen bij de moord pleegde in een kliniek in Den Dolder voorbereid op een terugkeer in de maatschappij. De zaak P. heeft geleid tot een discussie over vervroegde vrijlating.

Het Openbaar Ministerie vindt in de zaak van Michael P. moord (lees: moord met voorbedachte rade) niet bewezen.De  officier van justitie meent wel dat er sprake is van gekwalificeerde doodslag. In een artikel op www.crimesite.nl wordt uitgelegd wat gekwalificeerde doodslag is: ‘doodslag met (in dit geval) het doel de verkrachting en de vrijheidsberoving te verhullen en de straf te ontlopen. Voor de gewelddadige doodslag kan dezelfde straf worden gegeven als voor moord.’ (met voorbedachte rade).

P. wordt ook vervolgd voor twee mishandelingen van twee medewerkers en drie beveiligers van het Pieter Baan Centrum.

Op 17 juli doet de rechtbank uitspraak.