Eemhof treft extra maatregelen tegen inbrekers

donderdag 7 september 2017 10:28

Blik op Zeewolde- Elke twee weken geeft politiechef René Kamphorst een overzicht van de activiteiten waar zijn mensen bij betrokken waren. Bungalowpark De Eemhof heeft extra maatregelen getroffen om inbraken in de recreatiebungalows te voorkomen. In de vorige periode van twee weken waren er 12 inbraken, vanochtend meldde Kamphorst er vijf. Welke maatregelen, dat vertelde hij er niet bij want ‘ook inbrekers lezen mee’. Ondertussen loopt onderzoek naar daders.

*In één nacht zijn twee auto’s met goudverf besmeurd, één op het Amsteldiep en één op de Laak. * Op de Zeewolderdijk ging een 25-jarige man uit Dronten op de bromfietser onderuit nadat hij onwel werd. *Op een fietspad ter hoogte van de Vossendal ging een wielrenster onderuit nadat een hond aan de aandacht van zijn/haar baasje was ontsnapt en overstak. De wielrenster kwam er vanaf met schaafwonden. Het baasje was met een ander in gesprek. Op fietspaden horen honden aangelijnd.

*Op de oprit van de Gooiseweg naar de A27 reed een personenwagen op een ander toen zij een vrachtwagen wilden inhalen. Die manoeuvre ging mis, de achterste personenwagen raakte hierbij de voorganger. Er was geen letsel, beide wagens zijn wel afgevoerd. *Een 27-jarige vrouw uit Zeewolde kwam met de schrik vrij toen zij een vluchtheuvel raakte op de Gelderseweg ter hoogte van de Vlietstroom. Volgens een ooggetuige scheelde het niet veel of de auto was gekanteld. De klap was zo hevig dat de airbag eraan te pas kwam. *Bij de RCN stond een hokje in de brand, oorzaak onbekend, het vuur sloeg over op een caravan. De brandweer was snel ter plaatse maar twee honden waren door de rook gestikt.

*Bij de binnenhaven aan de Blauwe Diamant/Grote beer werd een buitenboordmotor gestolen. *Bij een café aan het Flevoplein kregen twee exen ruzie. De huidige vriend van een ex pakte de bril af van de andere ex en vernielde deze. Er is aangifte gedaan waarna de vernielzuchtige een nachtje in de cel mocht. *Op de Heermoes werd een man opgepakt na een vechtpartij. De man liet zijn hond uit terwijl kinderen met vuurwerk gooiden, de man achtervolgde de kinderen tot in de tuin van het huis waar zij wonen. De vader van de kinderen vond het niet zo’n goed idee dat zijn kinderen achtervolgd werden en sloeg de eigenaar van de hond (die onder invloed van alcohol was), die eigenrichting werd bestraft: de man mocht ook een nachtje in de cel bijkomen. De kinderen werden door de politie vermanend toegesproken.

*Op de Kerkstraat ter hoogte van de bakker kreeg een 14-jarige jongen uit Zeewolde klappen. De politie heeft wel een idee van de dader(s) maar zoekt getuigen. Het voorval gebeurde zondag rond 19.00 uur. Bezoekers van de supermarkt hebben mogelijk wat gezien. *Bij de Groene Schuur aan de Dasselaarweg kregen twee 19-jarige mannen klappen van twee andere 19-jarigen. Allen inwoners van Zeewolde. De twee verdachten werden naar de cel in Almere gebracht.

*Op de Gruttoweg werd een 27-jarige Zeewoldenaar betrapt voor overtreding van de maximum snelheid. Hij reed 136 km/uur waar 80 maximaal toegestaan is. De man raakt nu voor de derde keer zijn rijbewijs kwijt (na de laatste overtreding had hij het nog geen maand weer terug).