Duik (verkleed) mee met de 15e Rotary nieuwjaarsduik

zondag 24 december 2017 15:15

In het jaar dat Rotaryclub Zeewolde 25 jaar bestaat verzorgt zij op maandag 1 januari 2018 de vijftiende editie van de nieuwjaarsduik. Om 14.00 uur gaan ook deze keer enkele honderden helden en heldinnen vanaf het strand nabij Kaap Flevo het ijskoude water in. Vanaf 13.00 uur is iedereen welkom en is er op het strand reeds van alles te beleven. Ook de editie 2018 kent allerlei verrassende ingrediënten: duikers in stoere, fraaie of knotsgekke uitrusting, een blaaskapel en natuurlijk een gezamenlijke warming-up.

Verder is er warme chocolademelk en glühwein. De Nieuwjaarsduik en de aansluitende NieuwjaarsBeachBorrel mag niemand missen. De duik in het Wolderwijd is wijd en zijd bekend en landelijk een van de grootste in binnenwater.

Met het toenemen van de populariteit en naamsbekendheid van dit supergezellige evenement neemt ook het aantal helden en heldinnen dat deelneemt aan de Nieuwjaarsduik toe. Er zijn diverse categorieën: junioren, senioren, de snelste en ook de meest originele held. Daarnaast wordt al voor de negende keer de BeachBabe  gekozen. Uiteraard zijn er voor alle winnaars mooie prijzen! Deelnemen aan de nieuwjaarsduik kan zonder inschrijving vooraf en is ter plekke mogelijk voor het bedrag van € 2,-. Naast het koude spektakel vraagt Rotaryclub aandacht voor twee goede doelen: de Rotary verjaardagsbox en de Stichting Leer- en Ontdekcentrum Techniek Zeewolde (LOCT).

Voor deze doelen wordt een grote loterij gehouden. Hierbij zijn aantrekkelijke prijzen te winnen. De eerste prijs bedraagt bijvoorbeeld € 250,-, de tweede € 150,- en de derde € 100,-. Voorts zijn er vele kleinere prijzen, die beschikbaar worden gesteld door tal van sponsors. Leden van de Rotaryclub staan de komende zaterdagen op diverse plaatsen (onder meer bij/in Albert Heijn, MMM en Welkoop) met hun loten.

Voor meer informatie en/of bestellen van loten: www.nieuwjaarsduikzeewolde.nl.