Drie gratis zomeravondconcerten vanuit toren Open Haven

dinsdag 30 juni 2020 15:14

Blik op Zeewolde- Vanuit de toren van kerkcentrum Open Haven worden de komende maanden een drietal ‘Beiaard-Plus’ concerten georganiseerd: concerten waarbij de klokken van het carillon klinken in combinatie met andere (versterkte) instrumenten.

De concerten worden aangeboden door de Vereniging Vrienden van het Carillon Zeewolde, om bewoners een ‘muzikale knuffel’ te bieden in deze tijden van sociale afzondering. De vereniging moest wegens de corona-maatregelen voor het eerst in 20 jaar  zowel het jaarlijkse voorjaarsconcert en havenconcert afgelasten. Om haar leden toch een muzikaal seizoensprogramma te bieden worden deze speciale concerten aangeboden.

Tijdens het eerste beiaardplus-concert op woensdag 8 juli klinkt een digitaal versterkte piano vanuit de toren, deze wordt bespeeld door beiaardier en pianist Boudewijn Zwart, terwijl het carillon wordt bespeeld door gastbeiaardier Frank Steijns, tevens violist in het orkest van André Rieu.

Het tweede beiaardplus-concert op woensdag 5 augustus zijn vader en dochter Boudewijn en Lydia Zwart te horen als muziekduo ‘Black & Beauty’, waarbij Lydia het carillon bespeelt en Boudewijn achter de digitale piano plaats neemt.

Op woensdag 9 september klinkt de digitale piano opnieuw vanuit de toren, dit keer in samenspel met de Nijkerkse beiaardier Wim Ruitenbeek op carillon en Rudolf Weges op trompet.

De concerten beginnen om 19.30 uur en zijn gratis en met gepaste afstand te beluisteren vanaf het plein voor Open Haven en omringende straten.

 

Het carillon van Zeewolde wordt verder iedere vrijdagmiddag van 16 tot 17 uur bespeelt door beiaardier Boudewijn Zwart. Luisteraars die in deze toch wel moeilijke tijd graag een geliefd muziekwerk of mooi lied naar keuze willen horen kunnen van tevoren een verzoek indienen via e-mail boudewijnzwart@gmail.com, o.v.v. ‘verzoek Zeewolde’. Boudewijn houdt hen op de hoogte wanneer hij het verzoek zal spelen. Actuele informatie over de bespelingen is te vinden op de website www.carillonzeewolde.nl of via facebook.com/carillonzeewolde.