Drie dagen lang de rode loper uit voor theaterliefhebbers

maandag 27 januari 2020 18:14

Blik op Zeewolde- Dit afgelopen weekend konden we voor de allereerste keer ook in Zeewolde genieten van het Nationaal Theaterweekend. Zeewolde Live haalde alles uit de kast om drie dagen prachtig theater te realiseren met voor elk wat wils. Alle voorstellingen vonden plaats in de theaterzaal van The Lux. Letterlijk een grote luxe om zo’n locatie beschikbaar te hebben. De ticketprijs bedroeg slechts € 10,– per voorstelling; lekker laagdrempelig dus.

Tekst loopt door onder de foto

Vrijdagavond werd er afgetrapt met een onvervalste klucht: Heel Holland Lacht. De zaal was tot de laatste stoel uitverkocht. Het publiek werd door de dames van het cabaretgezelschap JAMmer naar hun plaatsen gebracht. Een hilarische binnenkomer die direct de toon zette. ‘Heel Holland Lacht’ met Arijan van Bavel (bij velen nog bekend als ‘Adje’ van Paul de Leeuw), Sabine Beens en Onno Innemee stond bol van de woordspelingen, dubbelzinnigheden en doorzichtige intriges. Het publiek had even tijd nodig om de werkweek achter zich laten, om zich vervolgens over te geven aan een overdosis ongecompliceerde humor. Wat een feest! De afterparty werd verzorgd door zanger en entertainer van eigen bodem Mike Klein. Het was nog lang gezellig in de theaterzaal….

Tekst loopt door onder de foto

Zaterdag stond een nieuw hoogtepunt op het programma. Nathalie Baartman met haar show ‘Breek’. Persoonlijk, dat is wel het kernwoord van deze voorstelling. Ze had zich goed ingeleefd in onze plaatselijke situatie en vond het fantastisch dat ónze burgemeester in de zaal zat, want dan kon tenminste iemand haar verstaan. Haar Twents dialect hoort namelijk bij haar als de kip bij het ei en laat dat nu ook het dialect van onze burgemeester zijn. Grappige persoonlijke voorvallen volgden elkaar snel op waarbij haar voorliefde voor kringloopwinkels niemand kon ontgaan. Waarom ‘Breek’? Omdat iedereen die af en toe nodig heeft. Zelf ging zij op zoek naar het varken in haarzelf… Kortom, een boeiend avondje cabaret op professioneel niveau. Zeewolde kreeg er de handen van harte voor op elkaar.

tekst loopt door onder de foto

En zondagmiddag waren de kleintjes aan de beurt… natuurlijk! Je bent nooit te jong om kennis te maken met het theater! Zij maakten samen met muis Dingeman een spannende wereldreis, waarbij ze kennismaakten met andere culturen, talen en muziek. En met de liefde, want muis Dingeman was op zoek naar zijn vrouwtje Souris. Uiteindelijk werden de twee verenigd en de vonken spatten ervan af. De prachtige, creatieve voorstelling Reismuis die het midden hield tussen vertelling en poppenspel werd verzorgd door Garage TDI. Echt specialistenwerk. Na de voorstelling kregen de kinderen een leuke muis om op te eten en ook voor de pappa’s en mamma’s stond er wat lekkers klaar.

En toen… kon de rode loper weer voor even opgerold worden. Chapeau voor Zeewolde Live, die met haar vrijwilligers een prachtig cultureel weekend heeft neergezet. Op de hoogte blijven van het aanbod in Zeewolde kan via de nieuwbrief op www.Zeewoldelive.nl. De volgende voorstelling is op zaterdag 29 februari: Vuile Huichelaar