Dieven stelen twee trailers met drogisterij-artikelen

donderdag 8 maart 2018 10:34

Blik op Zeewolde- Elke twee weken geeft politiechef René Kamphorst een overzicht van de zaken waar zijn mensen zich mee hebben bezig gehouden. * Aan de Edisonweg op het Trekkersveld werden twee trailers met drogisterij- artikelen gestolen. * De DekaMarkt aan het Molenplein was nog niet open of er werd al ingebroken (4 maart) door een raampje van een nooddeur in te tikken.

De dieven hielden vooral van zoetigheid; ontvreemd werden 48 blikjes redbull, een chocolade-ei en repen. Op de camerabeelden waren vier verdachten te zien maar deze waren niet herkenbaar, de politie heeft nog wel een buurtonderzoek gehouden. *Aan de Warmelo werd in een woning ingebroken door een raam te forceren. Op de slaapkamer werden (vermoedelijk) geld en sierraden weggehaald, een laptop en andere kostbare spullen werden ongemoeid gelaten. *In een binnenhaven aan vaarroute De Blauwe Diamant werd ingebroken in een boot. De dief werd betrapt en gooide de al weggenomen spullen overboord, waar het ijs niet sterk genoeg bleek en de goederen zonken. De verdachte is aangehouden en gehoord.

*Op het Havikskruid zag een 58- jarige  automobilist uit Zeewolde een 15-jarige fietster over het hoofd. na controle door ambulance personeel kon het meisje haar weg vervolgen. *Op de Gooiseweg/ganzenweg een aanrijding. Een auto stopte voor oranje, een achterligger wist nog op tijd te remmen maar de auto daarachter niet. * Op de Gelderseweg/Kringloop zag een automobilist een auto over het hoofd. Eén van de chauffeurs werd gecontroleerd door ambulance-personeel en kreeg het advies naar de huisarts te gaan. *Op de Nijkerkerweg ter hoogte van de Nijkerkerbrug zag een chauffeur niet dat een ander voor een stoplicht stond te wachten. Ook hier kwam de ambulance ter controle.

*Op de Gooiseweg een autobrand. Op het pechvak stond een auto met Frans nummerbord in brand. Drie inzittenden stonden eromheen. De chauffeur was lopend naar het dorp gegaan om een garage te zoeken.