Dertig enthousiaste Zeewoldenaren op kandidatenlijst ChristenUnie

dinsdag 30 januari 2018 15:36

De ChristenUnie gaat de verkiezingen in met dertig mannen en vrouwen in alle leeftijden en met diverse achtergronden. Zij gaan er samen voor om in Zeewolde ‘geloof een stem te geven’. Bekenden op de lijst zijn  lijsttrekker Ernst Bron, Harry Hübbers en Betsy Adema. De afgelopen jaren hebben echter diverse mensen zich bij de fractie aangesloten of willen de ChristenUnie actief steunen door op de kieslijst te staan, zoals: Karen van der Meulen, Erik van der Beld, Gerreke Petersen, Geert Horst, Ilona Bakker, Bert Kamsteeg, oud gemeenteraadslid Tamara Strating, Jan Jacob de Maa, Natasja Sprietsma en Carlos Wessels .

Carlos Wessels (24 jaar) is één van de jongste kandidaten: “De ChristenUnie kon al vanaf het eerste moment op mijn stem rekenen. Binnen de ChristenUnie staan er echter weinig jongeren op de lijst. Ik sta nu op de lijst, omdat ik graag de belangen voor jongeren binnen de ChristenUnie in Zeewolde wil vertegenwoordigen.”

Anne Marie van Raalten (44 jaar): “Ik vind het belangrijk dat de christelijke inbreng in de politiek er is en gehoord wordt. Ik leef zelf als christen en geloof dat het voor de maatschappij als geheel goed zou zijn om terug te gaan naar onze christelijke roots. De ChristenUnie is een partij waar ik dit geluid kan laten horen.”

Erik van de Beld (52 jaar): “De ChristenUnie vindt dat iedereen er mag zijn en staat voor een samenleving, waar mensen naar elkaar om zien. Wat ik persoonlijk wil bereiken in Zeewolde is dat er hoopvolle en inspirerende stappen worden gemaakt op het gebied van duurzaamheid, zodat wij ook aan de toekomstige generaties een mooi en schoon Zeewolde kunnen doorgeven.”

 

De complete lijst: 1. Bron E.S.W. (Ernst) (m) 2. van de Beld E.L. (Erik) (m) 3. Hübbers H.G.F. (Harry) (m) 4. Horst G.D. (Geert) (m) 5. Adema-Jansen B.M. (Betsy) (v) 6. van Raalten-Ligtenberg A.M.L. (Anne Marie) (v) 7. Kremer A. (Arjan) (m) 8. van Lambalgen J. (Jan) (m) 9. van den Berg P. (Pieter) (m) 10. Kingma J.D. (Johan) (m) 11. de Jonge K. (Klaas) (m) 12. van der Meulen-Jonker H.G. (Karen) (v) 13. van Raalten D.W. (David) (m) 14. Kamsteeg B. (Bert) (m) 15. de Maa J.J. (Jan Jacob) (m) 16. de Bruijn-van der Wilt T. (Tineke) (v) 17. Strating-Baas A.T. (Tamara) (v) 18. Kalsbeek T. (Theo) (m) 19. van der Bijl A.K. (Kees) (m) 20. van Daalen M. (Thijs) (m) 21. Dankers J.P. (Hans) (m) 22. Roseboom G.H. (Gert) (m) 23. Driest W.A. (Willem) (m) 24. Felten-van de Wetering G.H. (Gea) (v) 25. Sprietsma-Bruining N.C.A. (Natasja) (v) 26. Petersen-Verhoek G.N. (Gerreke) (v) 27. Sterenberg-Bakker I.B. (Ilona) (v) 28. de Putter W. (Wim) (m) 29. Verstraten J. (Sjaak) (m) 30. Wessels K.J. (Carlos) (m)