Deel Schollevaarweg en Spiekweg afgesloten voor verkeer

dinsdag 5 juni 2018 10:05

Blik op Zeewolde-  Van maandag 18 juni tot en met vrijdag 20 juli zijn de Schollevaarweg en Spiekweg afgesloten voor het verkeer tussen de kruising Schollevaarweg/Roerdompweg en de rotonde Spiekweg/Baardmeesweg. In deze periode wordt groot onderhoud uitgevoerd aan het tussengelegen traject. Tijdens de werkzaamheden is de weg afgesloten tussen het kruispunt Schollevaarweg/Roerdompweg en de rotonde Spiekweg/Baardmeesweg.

(Vracht)autoverkeer wordt omgeleid via de N705 Roerdompweg, N706 Vogelweg, N302 Larserweg en de N305 Gooiseweg.

Voor het landbouwverkeer zijn twee omleidingsroutes beschikbaar: een noordelijke en een zuidelijke route. De noordelijke route loopt via de N705 Roerdompweg, N706 Vogelweg, de Knarweg en Baardmeesweg. De zuidelijke route loopt via de Schollevaarweg, Adelaarsweg, het Nijkerkerpad en dan via het Horsterwold richting Kruisboog en Gelderseweg.

Tijdens de werkzaamheden blijft het fietspad geopend voor (brom)fietsers en wandelaars. Tijdens de werkzaamheden vervalt halte Schollevaarweg in de richting van Zeewolde. Reizigers in de
richting van Zeewolde die doorgaans gebruik maken van deze halte kunnen tijdens de werkzaamheden
gebruikmaken van halte Trekkersveld. Voor de volgende haltes wordt vervangend vervoer ingezet:
Schollevaarweg (in de richting Almere), Reigerweg, Dodaarsweg en Gruttoweg. Deze haltes vervallen
doordat lijn 159 een alternatieve route rijdt via de A27 en N305 Gooiseweg.

Het vervangend vervoer dat wordt ingezet betreft een pendelbus op afroep. Deze pendelbus vervoert reizigers tussen de haltes Paradijsvogelweg en Schollevaarweg. De halte Schollevaarweg is een tijdelijke halte bij de kruising Schollevaarweg/Roerdompweg. Reizigers dienen zich minimaal één uur van te voren telefonisch aan te melden bij het taxibedrijf. Zowel voor de heen- als terugrit moeten reizigers zich telefonisch aanmelden. Aanmelden kan bij Adi-Taxi (Almere) via telefoonnummer 036 533 35 00.

De pendelbus rijdt volgens de normale dienstregelingstijden van lijn 159. Reizigers dienen ervoor te zorgen dat ze vijf minuten vóór de normale dienstregelingstijd op de halte aanwezig zijn. Er zijn geen kosten verbonden aan het gebruik van de pendelbus. Voor meer informatie zie: www.connexxion.nl.

De Schollevaarweg en Spiekweg zijn aan groot onderhoud toe. Het onderhoud begint met het vervangen
van een deel van de fundering. Een wapening wordt aangebracht om scheurvorming in het asfalt tegen te
gaan. Bij het aanbrengen van het nieuwe asfalt vindt gelijk een verbreding van de weg plaats naar 7,30
meter, met aan weerszijden van de rijbaan een redresseerstrook (ook wel: ribbelstrook) en glasbollen ten
behoeve van de verkeersveiligheid. Het kruispunt met de Bloesemlaan en de aansluitingen met de
Roerdompweg en Schollevaarweg worden opnieuw aangelegd, voorzien van nieuwe belijning en
overrijdbare middengeleiders van beton.

Ook bushalte Schollevaar krijgt een opknapbeurt: het toegangspad wordt verwijderd en opnieuw
aangelegd in beton, evenals het perron.

Langs de Spiekweg zijn eerder dit jaar al 15 bomen gekapt door Staatsbosbeheer. Deze eerste bomenrij stond te dicht langs de weg. De tweede bomenrij is blijven staan, alleen een aantal zieke bomen is gekapt. In het najaar worden nieuwe bomen geplant. Een anti-wortelscherm in de berm voorkomt dat boomwortels schade kunnen toebrengen aan de nieuwe weg.