De Winkeltjes, Blue Line en Modeplus by Birgit kanshebbers Centrumondernemersprijs

donderdag 31 oktober 2019 21:06

Blik op Zeewolde- De finalisten voor de Centrumondernemer van het Jaar zijn bekend.  ‘Geen gemakkelijke keuze’, zegt Johan Safaric, voorzitter van de VCZ en tevens voorzitter van de jury. De Winkeltjes, Blueline en Modeplus by Birgit gaan door naar de finale. Het publiek kon ondernemers nomineren. Uit deze longlist heeft een vakjury de drie kandidaten geselecteerd.

De drie finalisten hebben ieder hun eigen historie. De Winkeltjes is op zich al een verhaal apart; inmiddels is deze shop in shop, waarin meer dan 50 winkeltjes hun onderkomen hebben, uitgegroeid tot een mini-warenhuis. Blueline, al sinds jaar en dag gevestigd in het centrum, is écht een begrip op het gebied van dames- en herenkleding in Zeewolde en de regio. Modeplus by Birgit, recent nog verhuisd naar de Raadhuisstraat, bedient heel goed een eigen doelgroep; dames met een maatje meer.

Naast voorzitter Johan Safaric en wethouder Wim van der Es, hebben Ronny Looijenga, ondernemer van Expert en winnaar van de aanmoedigingsprijs 2019, en Eduard Plate, retaildeskundige, plaatsgenomen in de jury.

Dit jaar is het voor het eerst dat de Vereniging Centrumondernemers Zeewolde (VCZ) en de Bedrijfskring Zeewolde (BKZ) gezamenlijk de verkiezing organiseren. Onder het motto ‘Topondernemers Zeewolde’ wordt op 14 november een gezamenlijke verkiezingsavond georganiseerd. Die vindt plaats in combinatie met de Dag van de Ondernemer (Zeewolde Zakelijk) bij The Lux. De kandidaten voor de titel ondernemer en centrumondernemer zullen zich dan presenteren. Nadat de kandidaten zich gepresenteerd hebben met een video en een interview, kunnen de aanwezigen hun stem uitbrengen.

Vanaf 15 november is de consument in Zeewolde aan zet voor de titel centrumondernemer van het jaar. Zij mogen dan hun stemmen uitbrengen op de finalisten. De jury weegt de publieksbeoordeling mee in haar uiteindelijke besluit. De winnaar zal op donderdag 16 januari 2020 tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst van de Bedrijfskring in congrescentrum The Lux bekend worden gemaakt. (Ook voor de titel Ondernemer van het Jaar is er een publieksstem, maar deze bestaat alleen uit de stemmen van mede- ondernemers).