De Winkeltjes blijft verrassen

zondag 8 september 2019 08:44

Blik op Zeewolde- Sylvia Bergsma van De Winkeltjes heeft weer een aantal nieuwe huurders, onder hen Chocansweets van Zeewoldenaar Frans van der Munnik metoverheerlijke chocolade en likeuren. Er zijn nu ook feestpakketten voor babyshower, Sarah, Abraham of een vrijgezellenfeestje. Romer-Golan producties staat er met Pixies.

(dit artikel verscheen eerder in de papieren maandkrant Blik op Zeewolde van 4 september 2019)

De populaire collectie kletspotten is uitgebreid met drie nieuwe. De stichting Vietnam Nederland heeft een winkeltje in kleding, sjaals en pop up kaarten ingericht, alles ‘Made in Vietnam’. Deze stichting zorgt er niet alleen voor dat Vietnamezen een inkomen hebben, maar doneert de opbrengst aan projecten. Het eerste jaar was initiatiefneemster Hennie Doldersum uit Deventer al heel blij met 2000 euro winst. Inmiddels, 13 jaar later, ligt de opbrengst rond de 200.000 euro. De kleding wordt gemaakt volgens aanwijzingen die zij zelf geeft.

Het aantal winkeltjes binnen De Winkeltjes ligt rond de zestig. Van kleding en tassen tot meubels, van de ‘huisapotheek’, met natuurlijke voedingssupplementen tot snoep en pindakaas. De Winkeltjes is te vinden aan de weergang in winkelgalerij Ravelijn. Aanmelden op de wachtlijst kan. Vraag ernaar bij de kassa.