De Richtingwijzer wint Grote Verkeersquiz

vrijdag 8 juni 2018 15:27

Blik op Zeewolde- De finale van de Grote Verkeersquiz voor basisschoolleerlingen uit groep 6 is gewonnen door De Richtingwijzer. Op de foto Daniël en Friso trots met de beker die ze van wethouder rein Zijlstra hebben gehad. De Quiz werd gepresenteerd door Klaas van Kruistum – bekend van onder meer Wie is de Mol, Checkpoint en Zapp live.

Tijdens de finale gingen negen scholen de strijd met elkaar aan om te zien welke school het meest weet over verkeersregels en het beste verkeersinzicht heeft.

De negen scholen die de vragen in de voorronde het beste hebben gemaakt en de finalerondes op 8 juni mogen spelen, zijn: De Kaleidoscoop, Het Mozaïek, De Springplank, Panta rhei, De Lichtkring, De Richtingwijzer, De Wetering, ’t Wold en  De Toermalijn.

De deelnemers hebben vragen beantwoord over lokale verkeerssituaties die werden getoond met foto’s; allemaal situaties waarmee de leerlingen zelf ook in aanraking kunnen komen.

De twee best presterende scholen tijdens deze finale mogen op 29 juni Zeewolde vertegenwoordigen tijdens de grote Provinciale Verkeersquiz die wordt gehouden in het Agora theater van Lelystad.

De Grote verkeersquiz Zeewolde wordt dit jaar voor de 2e keer georganiseerd door Tref-ik verkeersadvies en de gemeente Zeewolde en is mede mogelijk gemaakt door een financiële bijdrage van de Provincie Flevoland.