Dansend door Scandinavië met ‘Travelling in Baroque’

woensdag 1 augustus 2018 09:04

Blik op Zeewolde- Dit jaar staat het jaarlijkse festival Travelling in Baroque in het teken van muziek van het hoge Noorden. De concertreeks komt op zondag 12 augustus naar De Verbeelding voor een concert,  liefhebbers kunnen het afsluiten met een Scandinavische lunch. Raphaëlla Engelsberg, viool en Andrea Vasi, piano spelen een programma met werken van Grieg, Gade en Sibelius: drie Scandinavische componisten die zich door hun land en landschap lieten inspireren.

Grieg en Gade werden geïnspireerd door Noorse volksmuziek. Sibelius laat het Finse landschap horen in zijn muziek. De componisten hebben nog iets gemeen: ze verwerkten dansen in hun muziek. De musici zullen dat tijdens het concert ook toelichten. Tot slot spelen ze ook een werk van Stravinsky, geen Scandinaviër maar hij schreef balletmuziek op “de kus van de fee” een sprookje van Andersen.  Een bijzonder programma, waarbij Scandinavië, volkscultuur en dans met elkaar verbonden worden.

Na afloop van het concert is het mogelijk om samen met de musici gebruik te maken van een heerlijke authentieke  Scandinavische lunch, geserveerd als Smörgåsbord, een buffet, met allerlei heerlijke salades, vis, brood, fruit en zoetigheden. Wel graag vooraf reserveren.

Omdat deze zondag in het teken staat van 100 jaar Zuiderzee, is er voorafgaand aan het concert een speciale rondleiding “Sea level, dijken en N.A.P” (10:00-11:30) die start bij de Verbeelding, met medewerking van kunstenares Annemiek Eradus. Reserveren via de Verbeelding.

Het hele programma is te vinden op www.travellinginbaroque.com . Daar zijn ook kaarten bestellen.