‘Coronahulp’ via platform Zeewoldevoorelkaar.nl

woensdag 18 maart 2020 11:11
Blik op Zeewolde- De wereld is in de ban van corona en de genomen maatregelen. In deze spannende tijden hebben met name de oudere en kwetsbare mensen het zwaar. Laat hen niet alleen, kom in actie en maak een account aan op zeewoldevoorelkaar.nl Je kunt vervolgens twee dingen doen: hulp vragen en hulp aanbieden.
Een voorbeeld van hulp vragen: je kunt zelf niet meer op bezoek bij je moeder en maakt je zorgen. De activiteiten in het verzorgingshuis waar je werkt, liggen stil en de bewoners zitten alleen. Plaats een oproep namens diegene en vraag of iemand een online spelletje schaak wil spelen, een brief wil schrijven of een keertje kan bellen voor een babbeltje. Jij weet waar deze mensen het beste mee geholpen zijn!
Een voorbeeld van hulp aanbieden: je hoort en ziet het nieuws en wil best iemand helpen. Maar waar begin je? Wat als je zelf verkouden bent en je de deur niet uit kunt? Bij Zeewoldevoorelkaar geloven we dat iedereen iets te bieden heeft, ook op afstand. Denk aan het bellen van ouderen die nu geen bezoek krijgen. Het spelen van een digitaal potje schaken met iemand in quarantaine. Of het langsbrengen van de boodschappen bij de buurvrouw.
Zeewoldevoorelkaar, het vrijwilligersplatform van Zeewolde, wil een grote rol op zich nemen als het gaat om vraag en aanbod van coronahulp. U kunt iedere maandag tot en met vrijdag van 10.00 tot 16.00 uur bij ons terecht met al uw vragen