Corona geen reden Sportgala over te slaan

zondag 17 januari 2021 17:51

Blik op Zeewolde- De coronamaatregelen waren geen reden om één van de oudste Zeewolder tradities, het sportgala, niet door te laten gaan. Het ging er wel anders aan toe, normaal wordt er gekozen tussen genomineerde kandidaten. Nu waren er tevoren vastgestelde speciale prijzen. Het evenement was zaterdagavond te zien via de lokale omroep.

Tekst loopt door onder de foto.

De Corona-Initiatief prijs ging naar de Stichting Avondvierdaagse. Dit evenement kon op alternatieve wijze toch doorgaan (avondvierdaagse@home), waarbij er heel veel mensen  toch de avondvierdaagse hebben kunnen lopen. Deze prijs werd uitgereikt door wethouder Wim van der Es.

Tekst loopt door onder de foto

De oeuvre prijs was voor Tilly Verhaar, al meer dan 25 jaar eigenaresse van Balletschool Zeewolde (sinds 2008 gevestigd in haar eigen theater De Kluit) en meer dan 40 jaar dansdocente. Volgens de jury heeft ze heel veel betekend voor Zeewolde en menig inwoner.

Ben Scharft werd verrast met de titel Sportvrijwilliger van het jaar. Dit door zijn inzet bij KV Wolderwijd, de voetbalclub en het sportpark de Horst. Beide prijzen werden uitgereikt door burgemeester Gorter.

De Stichting Sportgala organiseerde ook een interactief onderdeel tijdens de uitzending. De kijkers konden deelnemen aan een quiz via Kahoot. De drie besten kwamen naar het Raadhuisplein om daar samen met de buurtsportcoaches een mini zeskamp te spelen. De prijzen waren cheques voor de sportvereniging die de deelnemers zelf uitkozen. Grenzeloos Bewegen won hiermee de eerste prijs, een cheque twv € 400,00. Goede tweede was Zeewolde Atletiek, die hiermee € 200,00 binnensleepte. Ook VV Zeewolde was vertegenwoordigd en ging met € 100,00 naar het clubhuis.

Volgend jaar weer in The Lux, met publiek.

De foto’s zijn gemaakt door Deen Guldemond