Coop heeft ‘gratis geld’ voor verenigingen

maandag 14 oktober 2019 09:29

Blik op Zeewolde- Verenigingen en goede doelen met ANBI-status en CBF-certificatie kunnen zich aanmelden voor de statiegeldactie van supermarkt COOP.

De actie is dit jaar gestart, tot nu toe hebben korfbalvereniging Wolderwijd en voetbalvereniging Zeewolde van de actie geprofiteerd. Zij kregen respectievelijk 338,20 en 227,70 euro. De VVZ heeft van het geld handdroogapparaten geplaats in de toiletruimte in plaats van handdoekrollen. De korfbalvereniging gebruikt het geld voor een ‘korfbalboom’, een korfbalpaal met drie manden op verschillende hoogtes. De vereniging heeft als doel zoveel mogelijk mensen te laten korfballen en heeft de boom bestemd voor een speelplaats van een (nog nader te bepalen) school.

Klanten kunnen bij de flesseninname op een speciale knop drukken, waardoor het legeflessengeld automatisch naar het doel van dat kwartaal gaat. Bijzonder aan de actie is dat Coop het bedrag verdubbeld. De actie staat naast de gebruikelijke spaar- en winacties. ‘Het mooie van deze actie is dat het geld terecht komt bij organisaties die iets voor het dorp doen’, zegt bedrijfsleider Joost de Jong. De huidige actie is voor het landelijke Rode Kruis. ‘Bij gebrek aan een plaatselijke vereniging of goed doel’ zegt hij.

Aanmelden kan nog. De aanmeldingen worden op het hoofdkantoor beoordeeld door een panel van medewerkers en klanten. Voorwaarden zijn wel dat het doel duidelijk is en vooral lokaal. Aanmelden via www.coop.nl/statiegeld.

 (dit artikel verscheen eerder in de papieren editie van Blik op Zeewolde van 2 oktober 2019)