College houdt vast aan oorspronkelijk voorstel Het Baken

vrijdag 10 november 2017 14:37

Het College van burgemeester en wethouders houdt vast aan haar oorspronkelijke voorstel voor sportcomplex Het Baken: renoveren van de sporthal en gedeeltelijke nieuwbouw (en een kleine uitbreiding) voor het zwembad. Dit voorstel werd eerder dit jaar door de gemeenteraad afgewezen, waarna een werkgroep uit diezelfde raad een initiatiefvoorstel heeft gedaan, op basis daarvan heeft het college een haalbaarheidsonderzoek gedaan. Uit dit onderzoek zijn een aantal scenario’s gekomen die eind oktober aan de werkgroep zijn voorgelegd.

Deze scenario’s zijn niet bekend gemaakt (het college moet ze nog bespreken). Wel is bekend dat scenario één, volgens opgave van het college, een jaarlijks expolitatietekort van 370.000 euro laat zien. Het voorstel van het college blijft  binnen de vastgestelde begroting. Wethouder Rein Zijlstra zegt dat het college dan ook niet anders kan dan vasthouden aan het oorspronkelijke voorstel.

Nu is het aan de gemeenteraadscommissie om over de toekomst van Het Baken te spreken en daarna aan de gemeenteraad om dit jaar een besluit te nemen. Volgens het college is het niet verstandig een besluit uit te stellen.