Challenge: jaar lang samenwerken aan Circulair Flevoland

donderdag 5 november 2020 09:37

Blik op Zeewolde- Het Energieloket/De Natuur en Milieufederatie Flevoland (NMFF) daagt Flevolanders uit om één jaar lang samen te werken aan één Circulair Flevoland.Op 2 november is de NMFF samen met haar partners (overheden, waaronder de provincie), bedrijven en andere organisaties een campagne om 1 jaar lang stappen te zetten, via wekelijkse challenges, die bijdragen aan een Circulair Flevoland.

Vera Dam, directeur NMFF: ‘Iedereen kan een stapje zetten, maar vaak weten we dat niet. Er zijn 48 challenges die gaan over 12 verschillende thema’s. Elke maand staat een ander thema centraal, en elke week is er een nieuwe challenge om aan mee te doen. Je hoeft ze niet alle 48 te doen. Aan één meedoen is al genoeg. Want daardoor draag je bij aan minder CO2, minder energieverbruik en grondstoffenverbruik. En dan help je mee impact te maken samen met alle andere Flevolanders die meedoen aan deze uitdaging. Met elkaar creëren we één grote challenge.”

Circulair Flevoland – #ikdoemeejijook?
48 challenges
1 jaar lang
12 thema’s
Ik doe mee! Jij ook? : www.ikdoemeejijook.nl

Durven dromen – samen energie en grondstoffen besparen en zo onze Flevolanse verkleinen.

Challenge van deze week: Doe het licht uit! Durf je baas aan te spreken
Denk er eens over na: als alle bedrijven in Flevoland onnodige verlichting uit gaan doen of kiezen voor energiezuinige LED-verlichting dan besparen we binnen een week samen heel veel CO2. Al 10 bedrijven durven de challenge op 2 november aan te gaan, en zetten onnodige verlichting voortaan ’s nachts uit. Zij doen mee! Jij ook? Durf je ook je baas aan te spreken?

Wat komt er nog aan: er zijn 48 challenges en aan 1 meedoen geeft al impact. Er is voor iedereen wel een challenge die je uitdaagt, maar die ook bij je past.

November: Zetten we de energieknop voor verlichting omlaag

  • CHALLENGE Spreek je baas aan: doe het licht uit
  • CHALLENGE Vervang je gloei/spaarlampen en GO LED! (ruil je lamp bij energieloket Flevoland in voor 1 gratis LED-lamp)
  • CHALLENGE Ik verlicht zuinig en zet mijn lichtknop op laag.
  • CHALLENGE Ik feest met LED! Vervang nu je feestverlichting .

Yes, ik doe mee!
Ga je ook de challenge aan? Kijk op www.ikdoemeejijook.nl en verklein je Flevolandse voetafdruk #ikdoemeejijook?. Samen voor een mooi en duurzaam Flevoland!