Buurtbemiddeling ‘geen klein broertje van de politie’

donderdag 9 januari 2020 13:35

Blik op Zeewolde- ‘Buurtbemiddelaars zijn niet het kleine broertje van de politie’, vertelde directeur Rik Bovenberg van de MDF (Maatschappelijke Dienstverlening Flevoland). ‘Ze zijn ook geen rijdende rechter’. Vanmorgen werd het convenant buurtbemiddeling getekend door de MDF, de gemeente, wooncorporatie Woonpalet (1950 woningen), MDF en woningbouwstichting De Alliantie (80 woningen in Zeewolde).

Buurtbemiddeling iets niet iets nieuws. In een 280 gemeenten in het land werkt het al. In Dronten voert de MDF ook buurtbemiddeling uit, het is daar een succes. Buurtbemiddeling komt bij voorkeur in actie in een stadium dat er nog niet veel aan de hand is. Het gaat vaak om zaken als geleidoverlast, overlast van honden, of een schutting die net even te hoog is.

Om het project te laten slagen zijn er mensen nodig die buurtbemiddelaar willen worden. Deze mensen worden goed getraind. De vacature voor buurtbemiddelaar is te lezen op www.mdflevoland.nl/vacature-buurtbemiddelaar-Zeewolde of bel Maryam Satari, 06-53893081

(in de papieren editie van Blik op Zeewolde van woensdag 8 januari stond een groot artikel over buurtbemiddeling)