Burgemeester ontbijt met groep 6 van het Mozaiek

vrijdag 8 november 2019 13:36

Blik op Zeewolde- ‘Neem de tijd voor je ontbijt!’ was het thema van het Nationaal Schoolontbijt. Vanochtend ontbeet burgemeester Gerrit Jan Gorter in de gemeenteraadszaal met de 34 leerlingen van groep 6 van het Mozaïek. ‘We hebben het goed voorbereid’, zegt juf Alexandra. ‘Kinderen vroegen of ze hun mooiste kleren aan moesten doen’. Ook het verschil tussen formele en informele taal werd behandeld.

Nadat er gezongen werd voor de jarige Rik werd het ontbijt naar binnen gewerkt en konden kinderen de burgemeester het hemd van het lijf vragen.

In deze week ontbijten ruim een half miljoen kinderen van 2.750 Nederlandse basisscholen met de burgemeester van hun gemeente. Zo geven ze het goede voorbeeld van een gezonde start van de dag.

Burgemeester Gorter betaalde symbolisch voor het ontbijtje. Hij deed dat met een cheque voor de stichting Het Vergeten Kind. Deze stichting maakt zich sterk voor kwetsbare kinderen met problemen thuis. De stichting organiseert activiteiten en evenementen die een directe positieve invloed hebben op het leven van deze kinderen en richt zich op een duurzame, structurele verbetering van hun situatie.