Buren kunnen zorgen voor een ‘buurt AED’

woensdag 10 oktober 2018 12:17

Blik op Zeewolde- De Hartstichting is een initiatief gestart om met de buurt een AED aan te schaffen. Een semi automatische externe defribilator, een levensreddend apparaat dat al op verschillende plekken in Zeewolde hangt. Binnen 6 minuten ter plaatsen zijn bij een hartstilstand verhoogt de levenskans. 

De Hartstichting schenkt gratis de AED als de buurt geld voor een buitenkast ophoest.  Germa van der Wel is in haar buurt, omgeving Bonte Specht een actie gestart. Gerla van Leeuwen is een actie gestart op de Pluuthaven, Ellen Kamphorst omgeving Dalkruid en Nicole Knoop omgeving Houtwal.

Germa: ‘Mochten we voldoende geld hebben ingezameld dan komt de AED op een centrale plek in een buitenkast te hangen zodat de AED 24/7 bereikbaar is. Maar wat zou het mooi zijn als in alle buurten van Zeewolde een AED zou komen te hangen die 24/7 bereikbaar is. Een kleine rekensom: als 60 buren 25 euro doneren hebben we een AED en een buitenkast.’ Als het bedrag binnen 30 dagen niet wordt gehaald, worden alle donaties teruggestort.

De link om te doneren: www.buurtaed.nl/projecten, typ in de zoekregel Zeewolde en bekijk welke buurtacties er al lopen om te doneren. Iedereen is welkom een actie aan te maken voor een buurt waar nog niet iemand actief is. Voor alle vragen is Germa van der Wel bereikbaar op onderstaand adres. De EHBO vereniging biedt in januari een gratis cursus reanimeren met een AED aan voor iedereen die gedoneerd heeft: germavanderwel@ehbozeewolde.nl

Germa: ‘Wij hopen op veel enthousiaste reacties en veel donaties, zodat we overal in Zeewolde AED’s hebben hangen die 24/7 beschikbaar zijn en dat we er klaar voor zijn als één van onze buren onze hulp nodig heeft.’