Broodje Kok ‘Lekker Glutenvrij’ keurmerk

vrijdag 10 november 2017 09:11

Kok Tankstation met lunchroom Broodje Kok heeft als eerste tankstation van Nederland het Lekker Glutenvrij 2017 keurmerk ontvangen. De vraag naar glutenvrije broodjes steeg in de lunchroom. Restaurant Kok Experience was al eerder druk bezig met glutenvrije gerechten en halffabricaten en heeft zelfs een glutenvrije menukaart. Hierdoor werd het mogelijk ook Broodje Kok hierin mee te nemen. Astrid Kok: ‘We begonnen met glutenvrije broodjes, daarna kwamen er ook glutenvrije muffins en werd ook steeds meer beleg mogelijk op de broodjes’.

‘Met name het hoge risico van kruisbesmetting moet in een lunchroom, waar veel gluten rondzweven, worden voorkomen. We pakken daarom de broodjes apart af, gebruiken een een aparte paarse snijplank en messen. Mensen met coeliakie kunnen onderweg nauwelijks ergens impulsief een broodje eten zonder van tevoren na te denken wat de mogelijkheden zijn of altijd maar een salade zonder dressing te nemen.  Om deze mensen te bereiken en op de hoogte te brengen van de glutenvrije mogelijkheden bij Broodje Kok vroegen wij het keurmerk Lekker Glutenvrij aan.’

Een dietist heeft  gekeken of er op de juiste wijze wordt gewerkt.  Astrid: ‘We zijn in een keer geslaagd’.  Hierdoor is Kok Tankstation met lunchroom Broodje Kok nu aangesloten bij de horeca-alliantie van de Nederlandse Coeliakie Vereniging.