Bloemen bij 50 jaar Johan en Mieke Baauw

donderdag 28 november 2019 14:40

Blik op Zeewolde- ‘Hé, die is wel aardig’ dacht Mieke Koerree toen ze op dansles op Amsterdamse dansschool Johan Baauw ontmoette. Dat dacht Johan dus ook. Gisteren precies 50 jaar geleden veranderde Mieke haar achternaam in Baauw. Loco-burgemeester Winnie Prins kwam het paar met bloemen feliciteren.

De geboren en getogen Amsterdammers verhuisden na hun huwelijk, na een tijdje Jordaan, al snel naar Krommenie.  Na bijna 25 jaar in de zaanstreek kwamen ze naar Zeewolde, waar ze nu  bijna 27 jaar wonen. Johan had een importbedrijf  in elektrotechnisch installatiemateriaal, toen hij ruimte zocht voor uitbreiding kwam Amersfoort in beeld ‘en ik wil niet in de plaats wonen waar ik werk, want voor je het weet werk je dan ’s avonds ook’. Zeewolde dus. De doorslag was de aanwezigheid van een honkbalveld (en een honkbalclub) voor hun zoon.

Johan is lang secretaris geweest van hengelsportvereniging ‘Ons Stekkie’, tennist veel en is een enthousiast duiker. ‘Ik probeer vijf tot zes keer per week te sporten’. Mieke was tot haar huwelijk administratief medewerkster. Wat sporten betreft houdt ze het op MBVO (Meer Bewegen Voor Ouderen) en is bekend als collectecoördinator voor de Brandwondenstichting. Dat heeft ze zo’n 26 jaar gedaan.

Ze hebben een zoon en een dochter en twee kleinkinderen.