Binnen drie dagen 10.000 euro voor door brand getroffen geitenboer

maandag 16 april 2018 17:08

Blik op Zeewolde- Binnen drie dagen hebben mensen uit heel Nederland al 10.000 euro gestort voor geitenhouder Harm van Meerveld (21), wiens geitenstal in Zeewolde op 3 april afbrandde. Een groep boeren uit de omgeving van Zeewolde startte vrijdag 13 april een inzamelingsactie om Van Meerveld te helpen na deze verwoestende brand, waarbij ruim honderd geiten omkwamen. De boeren willen 30.000 euro bijeen brengen, zodat Harm een nieuwe start kan maken.

Eén van de initiatiefnemers van de inzamelingsactie is melkveehouder Jeroen van Maanen, ook uit Zeewolde. ‘Harm zit met een restschuld van 30.000 euro en zit financieel aan de grond. Als dit bedrag met crowdfunding bijeen gebracht kan worden, kan hij zijn jeugddroom om boer te worden verder nastreven. ‘We moeten dit toch met zijn allen voor elkaar kunnen krijgen? We maken ons allemaal grote zorgen over de afname van het aantal (jonge) boeren en de agrarische sector schreeuwt om aanwas. Nu hebben we iemand die boer wil worden, nota bene niet eens zelf met een agrarische achtergrond, gewoon een jongen uit het dorp. Die moeten we toch willen en kunnen helpen?’.

Van Maanen en Van Meerveld zijn overdonderd door de massale financiële hulp en vele steunbetuigingen die zij de afgelopen dagen kregen. ‘Het is niet te geloven hoeveel mensen Harm willen helpen. We hadden hier natuurlijk op gehoopt, maar als je de teller van de donatieactie met eigen ogen elk uur ziet oplopen, dan word je daar toch een beetje stil van’, zegt Van Maanen.

Harm reageerde zaterdag al op de Facebookpagina www.facebook.com/hulpvoorharm, toen er binnen 24 uur al 6.000 euro was gestort: “Ik ben helemaal overdonderd door alle donaties tot nu toe en ook alle steunbetuigingen die ik krijg. Ik vond dat ik jullie dit even moest zeggen. Dank jullie wel tot nu toe! Jullie weten niet half wat het voor mijn vriendin en mij betekent dat zoveel mensen met ons zijn begaan. We zitten in de zwartste periode van ons leven, maar er schijnt nu weer wat licht. Nogmaals heel erg bedankt!!”

Lees het persoonlijke verhaal van Harm op: https://www.geef.nl/nl/actie/hulp-voor-harm/donateurs. Hier kan ook direct worden gedoneerd. Dit kan ook rechtstreeks via banknummer: NL22INGB00663134013, t.n.v. Jeroen van Maanen.