Bibliotheek start met de AfhaalBieb

vrijdag 1 mei 2020 13:08

Blik op Zeewolde- De bibliotheek start woensdag 6 mei met de AfhaalBieb. Steeds meer mensen hebben hun eigen boeken uitgelezen of lezen liever niet digitaal. Juist in deze tijd snakken we naar ontspanning en cultuur en lezen heeft een positieve invloed op het geestelijk welzijn van mensen.

Vanaf de website www.flevomeerbibliotheek.nl/afhaalbieb kunnen leden vanaf 1 mei een boekenpakket aanvragen. Vanaf woensdag 6 mei staat dit pakket op afspraak klaar in de bibliotheek.

Dit kan een verrassingspakket zijn, maar een lener kan ook een voorkeur voor een genre of titel doorgeven. We sluiten aan bij de persoonlijke wensen van de lener. Het kan zijn dat specifieke titels zijn uitgeleend. Er is geen boekentransport mogelijk tussen onze vestigingen, dus de boeken komen uit de collectie van de eigen bibliotheek.

FlevoMeer Bibliotheek biedt vanaf 16 maart online dienstverlening. Op www.flevomeerbibliotheek.nl staan ruim 28.000 e-books, een groot aanbod luisterboeken, digitale prentenboeken en online oefenprogramma’s. Er zijn speciale pagina’s ingericht als het Digi-Taalhuis en 75 jaar Vrijheid.

Tevens zijn diensten als Bel de bieb en Bel de klant ingezet. Op deze manier blijven we in contact met leden en inwoners. Voor leerlingen uit het basisonderwijs zijn tassen geleverd met boeken om het leesniveau op peil te houden.

De overheid heeft besloten dat alle bibliotheken in Nederland tot 20 mei gesloten blijven.