Bezorgdheid in brief aan commissie Tweede Kamer

maandag 14 mei 2018 10:47

Op dinsdagmiddag 15 mei vindt in de Tweede Kamer een debat plaats over de geactualiseerde MER voor Lelystad Airport. De gemeenteraadsfractie  van ChristenUnie, CDA, PvdA/GroenLinks en Leefbaar Zeewolde hebben de vaste Kamercommissie van Infrastructuur en Waterstaat een brief gestuurd waarin zij  hun bezorgdheid uitspreken over de onduidelijke gevolgen van een nieuwe indeling van het luchtruim in 2023 voor Zeewolde. De nieuwe indeling moet zorgen voor een verminderde geluids- en milieu overlast van de vliegtuigen door snellere stijging- en een geleidelijker daling.

Voor de fracties blijft het volstrekt onduidelijk of deze verbeteringen ook zullen gelden voor de provincie Flevoland, en met name voor geplande laagvliegroutes langs Zeewolde. Tot nu toe is gebleken dat de aanpassingen in de oorspronkelijke routes voor Zeewolde negatief uit pakken.

De fractievoorzitters verzoeken eveneens om opnieuw naar de uitvliegroutes boven de Oostvaardersplassen te kijken waardoor inwoners van Flevoland, Gelderland en Overijssel beter ontlast kunnen worden.