Beweegpark met freerun-, beweeg- en trimparcours

dinsdag 7 januari 2020 15:50

Blik op Zeewolde- Vanmiddag werd een begin gemaakt met de aanleg van het beweegpark aan het Kluunpad. Het beweegpark bestaat uit een freerun-, een beweeg- en een trimparcours. Het beweegparcours werd bedacht en ontwikkeld door Erik Wallenburg, het freerunparcours is een initiatief van Diana Kraak van gymnastiekvereniging De Zeesterren en ontworpen door hun trainer; Stephan Doosje. Als het weer meezit en de realisatie van het park vlot loopt, kan het medio maart klaar zijn.

Het beweegparcours is een traject waar mensen die slecht ter been zijn of aan een rolstoel of rollator gebonden zijn, kunnen oefenen in het nemen van obstakels als drempels en stoepranden. Het parcours heeft verschillende ondergronden. Het freerunparcours zal vooral gebruikt worden door leden van de freerunafdeling van de gymnastiekvereniging. Het freerunnen is in korte tijd zeer populair geworden.

Wethouder Ewout Suithoff vertelde dat het beweegpark voor hem een mijlpaal is en gaf ook de reden aan waarom college en gemeenteraad (financieel) de initiatieven steunde: ‘We willen bewegen mogelijk maken voor iedereen’. Het beweegpark ligt naast de skatebaan, de ijsbaan en de atletiekbaan en maakt het vrijetijdhart af,.

De seniorenbankjes naast het beweegparcours zijn een schenking van serviceclub Lions, serviceclub Rotary maakt de informatieborden (deels) mogelijk. Aannemer Van Gelder deed ook een duit in het zakje.