Bert Mol schrijft biografie Oranje-indiaan

woensdag 4 juni 2014 08:58

Bert Mol uit Zeewolde, eigenaar van tekstbureau Tekst op Maat, heeft opnieuw een boek in Oranje-stijl geschreven. Dit keer betreft het de biografie van Graat Hindriks, beter bekend als de Oranje-indiaan. Hindriks, één van de trouwste supporters van het Nederlands elftal, heeft sinds het Europees Kampioenschap nauwelijks een wedstrijd van Oranje gemist. Graat Hindriks is een markante verschijning die, gekleed in een oranje indianenpak, voorzien van een forse hoofdtooi en uitgerust met een dikke trom voor de buik de wedstrijden van Oranje opluistert.

Bert Mol: ‘ Waarom raakt iemand zo bezeten van een sportploeg? Wat bezielt iemand om werkelijk het huwelijk van z’n dochter te verzetten om een wedstrijd van het Nederlands elftal bij te kunnen wonen? En, waarom ga je, als je je vrouw met heimwee naar huis hebt gebracht, een dag later toch weer terug naar Washington en Kaapstad? Mensen die dat doen, fascineren me.’

Het verhaal van Graat Hindriks staat bol van memorabele momenten, mooie ontmoetingen (tot en met Mandela en Willem-Alexander aan toe), anekdotes en ‘net niet-ervaringen’. Bert Mol: ‘Graat heeft me toevertrouwd door te willen gaan tot hij persoonlijk meemaakt dat het Nederlands elftal een hoofdprijs pakt. In 1988 was hij er dicht bij, maar voorkwam iemand dat hij in het stadion van München zat toen Nederland Europees kampioen werd. Wie dat was, lees je in het boek!’.

‘Graat Hindriks, Oranje-indiaan’ is verschenen in een oplage van 5000 stuks. Het boek kan telefonisch besteld worden via bert@tekstopmaat.info. Van elk verkocht boek gaat er 2,50 euro naar de stichting Spieren voor Spieren.

 

Eén reactie op “Bert Mol schrijft biografie Oranje-indiaan

Reageren op de nieuwsberichten kan via onze Facebookpagina.

Reageren op de nieuwsberichten kan via onze Facebookpagina.