Bericht van Praatjespiet

woensdag 20 november 2019 15:00

 Blik op Zeewolde- Hallo Zeewolde, hier een bericht van Praatjespiet. We zijn druk met de voorbereidingen voor onze komst naar Nederland. Ik hoorde een gesprek tussen Sinterklaas en de Hoofdpiet. Sinterklaas zei dat hij  zo graag eens zou vliegen. Dat snap ik wel, met die stoomboot over de woeste zee, het valt allemaal niet mee. Misschien is het wel mogelijk om vanaf Madrid rechtstreeks naar vliegveld Lelystad te vliegen?  Maar.. vliegveld Lelystad is nog niet open! Met alle pieten, cadeautjes en strooigoed is een grote stoomboot toch wel heel handig! We zijn dus gewoon vertrokken vanuit Spanje. Maar… misschien is er wel iets te verzinnen als we al in Nederland zijn, om al vliegend aan te komen in Zeewolde? Een luchtballon, een helikopter, een spaceshuttle of nog iets anders?! Misschien heeft één van jullie wel een vlieger te leen?

Afgelopen zaterdag zijn we met de trein aangekomen in Apeldoorn, misschien heb je het wel gezien op televisie? Nog maar een paar dagen, dan is het zo ver, dan komen we met de boot aan in Zeewolde! We laten het nieuwe paard Ozosnel gewoon thuis want die heeft koudwatervrees.  Kom jij ook kijken in de Aanloophaven?

Ik heb een geweldig idee om Sinterklaas te laten vliegen, dat wil hij zo graag. Het wordt heel spannend en spectaculair! Natuurlijk komen er ook heel veel Pieten mee, met pepernoten en cadeautjes. De Pietenband is er ook bij, en er zijn ook danspieten! Na de aankomst in de haven doet Sinterklaas een ronde door de winkelstraten. Natuurlijk gaan we ook even kijken in het Pietenhuis in de Ravelijn. Als je wilt kun je Sinterklaas een hand geven, of misschien zelfs wel op de foto? Het begint vanaf 13.00 uur, de boot wordt rond 13.30 uur verwacht. Zien we je zaterdag!?